Hoe kan jij zorgen voor een mannelijke en stijlvolle inrichting van jouw huis?

Nu meer dan ooit spenderen we bijna al onze dagen thuis. Het is dan wel zo fijn als thuis dan ook echt fijn en ontspannend aanvoelt. Er is een dunne lijn tussen het punt waar je stijlvolle vrijgezellenflat een volwaardige mannenhol wordt.

Met deze tips kan jij een ​​balans vinden in jouw mannen huis, met een geweldige combinatie van terughoudendheid en stijl.

1. Blijf trouw aan jouw eigen stijl

Hoe groot je huis ook is, maak er een expressief huis van. Een expressief huis is een goed ontworpen woning met bijzondere aandacht voor de details die voor jou belangrijk zijn. Eentje die jouw passies, interesses en de manier waarop je leeft weerspiegelt.

De enige trend waarmee je rekening moet houden bij het ontwerpen van jouw huis? Het interieur volledig naar jouw smaak aanpassen. Stop zoveel mogelijk van je persoonlijkheid in de ruimte. Er is niets mis met het kopen van een meubelset, maar je wil dat je huis persoonlijk aanvoelt en dat het jouw persoonlijke stijl en interesses weerspiegelt. Zorg er dus voor dat je een beetje dezelfde kleuren en stijl in de meubels terug kan vinden, want je wil dat het samenhangend aanvoelt. Maar je wil niet dat het zo bij elkaar past dat het niet meer persoonlijk is. Sla vooraf samengestelde meubelsets over en ga voor iets uniekers.

Designer Suzanne Kazler zei ooit: “Een kamer moet verzameld voelen… niet versierd.” Wijzere woorden zijn nooit gesproken als het gaat om het inrichten van het huis van een man. Als je niet wil dat je huis eruitziet als een standaard catalogus, combineer dan items uit verschillende tijden en plaatsen.

2. De basics

Focus eerst op de essentiële onderdelen en de rest zal volgen. Dat betekent grote meubelen: bed, banken, fauteuils, dressoir, eettafel en dergelijke. Investeer in kwaliteit en iets van een tijdloze stijl. Als je net begint met je interieur, is het het beste om rustig aan te doen en te beslissen welke items je grote tickets zullen krijgen.

Een goede vuistregel is dat de beste meubels om aan uit te geven banken en bedden zijn – het zijn visueel zware items die de aandacht trekken, dus je wil dat die er heel mooi uitzien.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YODEZEEN (@yodezeen_architects)

3. Interessante hanglampen

Als het om interieurs gaat, is verlichting verreweg het meest voor de hand liggende voorbeeld van degenen die weten wat ze doen en degenen die dat niet weten. Oftewel de luie en toegewijde. Verlichting kan zelfs het beste interieurontwerp maken of breken. Als je indruk wil maken op gasten met een geweldig interieurontwerp, zorg dan voor de juiste verlichting. Het onderschatten van licht is namelijk ook één van de interieurfouten. Hanglampen zijn de beste keuze voor verlichting voor een modern interieur. Maar als het om hanglampen gaat, zorg er dan voor dat je iets kiest met een interessant ontwerp – één die de aandacht trekt en de visuele focus naar boven kan triggeren.

Elke kamer moet zijn eigen sfeer hebben die wordt bepaald door de gebruikte lichten. Investeer in lampen en bedenk welk deel van de kamer verlichting nodig heeft. Ben je fan van led verlichting of heb je liever een dimbare gloeilamp, zodra jij dit verwerkt in jouw interieur, zit je goed.

4. Salontafel

Dit lijkt misschien niet zo voor de hand liggend, maar je salontafel is niet bedoeld om je voeten op te zetten – het moet eigenlijk geordend worden. Dit is gelukkig best eenvoudig: voeg wat koffietafelboeken toe, wat magazines die je culturele kennis aantonen, een ​​dienblad voor de afstandsbedieningen en een set onderzetters. Plaats vervolgens een of twee van decoratieve objecten. Als je er meer bij gaat doen, wordt het gewoon een rommel.

5. Vloerkleden

Je hebt een vloerkleed nodig van de juiste maat. Als je namelijk een te klein vloerkleed kiest, kan de ruimte goedkoop en klein aanvoelen in plaats van dat het de ruimte verbreedt en groter laat aanvoelen. Je wil dat het vloerkleed minstens halverwege onder het meubilair gaat. Vermijd de floating rug look waarbij het vloerkleed de meubels niet aanraakt. Het doel van een vloerkleed is om een gebied te creëren waarin alle meubels een beetje bij elkaar worden gebracht. In het algemeen, ga voor de grootste maat en de beste kwaliteit vloerkleden die je je kan veroorloven.

6. Upgrade de frames

Kunst aan de muur is misschien wel de snelste en gemakkelijkste manier om inzicht te krijgen in het smaakniveau van een man en zijn persoonlijkheid. We kunnen dit niet genoeg benadrukken: vermijd de clichés. Ja, we waarderen dat je van films houdt, we waarderen dat je van platen houdt, pop-art is goed en dat geldt ook voor gesigneerde voetbaltops, maar trap niet in de val om dingen aan de muur te hangen die de tienerjongen in zijn kamer zou hebben.

7. Ruimte

Geef je meubels de ruimte om te ademen. Wanneer je een nieuw meubelstuk koopt, is het een natuurlijke neiging om het tegen de muur te duwen, maar hierdoor kan een kamer stijf en vlak aanvoelen. Houd in plaats daarvan jouw meubels minstens enkele centimeters van de muren verwijderd om uw kamer een luchtiger gevoel te geven.

8. Maak het als thuis voelen

Om een huis te creëren dat echt comfortabel aanvoelt, is het belangrijk om na te denken over  hoe je het leuk vindt om te ontspannen. Is het door koken, films kijken, op de bank te lezen of vrienden te ontvangen? Als je dat eenmaal hebt vastgesteld, ontwerp je je ruimte eromheen.

Wat je ook echt nodig hebt zodat jouw huis comfortabel aanvoelt, is één speciale plek. Hier kan je volledig ontspannen. “Creëer een ontspanningsplek”, stelt Courtney McLeod van de New Yorkse ontwerpstudio Right Meets Left voor.

9. Kwaliteit over kwantiteit

Het gaat er niet om zoveel mogelijk meubels en decoratie. Hou het simpel, maar zorg er wel voor dat die eenvoud gecompenseerd wordt met kwaliteit. Zodra jij een kwalitatief stuk accentueert, geeft dit direct een betere leuk aan dat mooie meubelstuk.

10. Neem je tijd

Bouw het op, voeg beetje bij beetje meubels en decoratie toe. Zo zorg je er ook weer voor dat het geheel een persoonlijke touch heeft. Rome is ook niet op één dag gebouwd en stijlvolle interieurs met een mannelijke inrichting kosten ook tijd. Je interieur hoeft en kan niet in een dag klaar zijn. Dus probeer hier ook niet in te haasten.