Salt Bae werd een hit op social media

Nusret Gökçe, ook wel beter bekend als Salt Bae, is een Turkse chef-kok en voedselentertainer wiens techniek voor het bereiden en kruiden van vlees in januari 2017 een internet-meme werd. Hij ging viral door een reeks internetvideo’s en memes die laten zien dat hij “zachtjes” vlees snijdt en met zout besprenkelt.

In Turkije opende Gökçe in 2010 zijn eerste restaurant in Istanbul en opende later een restaurant in Dubai in 2014. Hij heeft nu meerdere steakrestaurants over de hele wereld, inclusief zijn geboorteland.

Nusr-Et Steakhouse in Londen

Nusr-Et Steakhouse in Knightsbridge is op sociale media bespot nadat het sinds de opening in september een aantal astronomische prijzen had opgemaakt. De manager van het dure eetcafé heeft onthuld dat een van de meest populaire gerechten niet helemaal voldoet aan het type, ondanks het forse prijskaartje. Hij zei dat de goudvergulde tomahawk-steak ‘de smaak niet verbetert of de kwaliteit verandert’. Wel vertelt hij dat het restaurant het beste vlees ter wereld serveert en dat de kritiek op vijfcijferige rekeningen “gewoon praten” is. Mensen betalen voor de kwaliteit van het vlees, en niet om het gouden randje.

Vlees met bladgoud

Items op het menu zijn onder meer een steak van £ 850, gepeperd in goud, en een hamburger van £ 100. De manager Mehmed zei dat het bladgoud geen verschil maakt voor vlees. Hij vertelde dat het populairste gerecht de Tomahawk-steak is, die voor maximaal £ 1450 met bladgoud kan worden bedekt. Hij vertelde dat het populair is vanwege zijn geweldige smaak en omdat het het stuk vlees is dat Nusret beroemd heeft gemaakt nadat een video waarin hij er een aan het zouten was viraal ging.

De prijzen van het eten zijn schrikbarend, maar wat een werknemer bij Nusr-Et Steakhouse verdient is misschien nog wel aparter. Ondanks hun vaardigheden van wereldklasse, krijgt het personeel een vrij normaal loon. Lees hoe ‘weinig’ een chef verdient bij de restaurants van Salt Bae.