Iedere gokker droomt van het gewonnen bedrag (15.000 pond) van Liam Manifold uit Tutbury, Staffordshire. Tenminste, hij dacht dat hij dit bedrag gewonnen had. De Brit was al aan het fantaseren over waar hij het bedrag aan ging spenderen. Zo wilde hij onder meer een scootmobiel voor zijn vader kopen en de rest bewaren als appeltje voor de dorst. Het lijkt er echter op dat hij kan fluiten naar zijn geld. Zijn wedkantoor weigert namelijk uit te betalen.

Drie weddenschappen

Liam plaatste een combinatie van weddenschappen: Argentinië wint het WK, Frankrijk behaalt de finale en Lionel Messi wordt de speler van het toernooi. Hiervoor kreeg hij een gigantische quotering van 1.495 pond voor iedere 1 pond aan inzet. Toch kreeg hij een nare verrassing te verwerken toen hij het bedrag wilde claimen bij het wedkantoor Coral. Dit wedkantoor biedt nu slechts een bedrag van 660 pond. Hoe dan?!

Waarom wil het wedkantoor niet uitbetalen?

Waarom ze niet het volledige bedragen willen uitbetalen? Een woordvoerder van Coral legt uit: ‘Deze drie evenementen zijn allemaal nauw met elkaar verbonden, dus de prijzen die op hen afzonderlijk werden aangeboden, kunnen niet worden opgenomen in een meervoudige weddenschap. Als Argentinië en Frankrijk de finale hebben gehaald, dan is de kans dat Argentinië die wint duidelijk veel kleiner dan in het begin. Als Argentinië dan het WK heeft gewonnen, is de kans groot dat Messi speler van het toernooi wordt.’ Vandaar dat de quoteringen veel te hoog liggen, aldus Coral. Ook vermoedt het bedrijf dat Liam de tekst op zijn winnende ticket zelf heeft geschreven.

Liam laat het er niet bij zitten

Liam is het hier niet mee eens, zo vertelt hij tegen de Britse media: ‘Ik ben naar een onafhankelijke klachtencommissie en ik wacht op een reactie van hen. Sindsdien heb ik verschillende bedrijven contact met me laten opnemen met de mededeling dat als dit hun bedrijf was, ze zouden uitbetalen. Toen ik de weddenschap plaatste, zei de man achter de balie ook dat alles prima was. Het is nu twee weken na de finale en het lijkt erop dat het me niet gaat lukken. Als er een fout wordt gemaakt, is het hun schuld dat ze de weddenschap hebben geaccepteerd. Het is dus erg frustrerend.’