Modelspoor van 300.000 euro verborgen houden voor je vriendin

De zakenman Simon George is lang bezig geweest met de 61 meter lange replica-treinlijn. Hij begon acht jaar geleden met het project en heeft zijn vriendin er niks over verteld. Hij dacht dat het beter was als ze het niet zou weten. Simon dacht dat zijn kersverse vriendin het saai zou vinden. Hij heeft daarom zes maanden lang volgehouden dat hij een deel van een oude molen huurde om wijn in op te slaan om het vervolgens te verkopen. Dat klonk hem veel aantrekkelijker in de oren. Hij heeft zijn modelspoor project weten te financieren door zijn handigheid in het handelen in aandelen.

 

Een deel van Simon zijn leugen klopte. Hij had een deel van de oude molen inderdaad gehuurd. Hier was echter geen druppel wijn te vinden. Alleen een mega grote treinset en een modelspoor van Groot-Brittannië. Dit spoort bootst heel nauwkeurig een echt spoor na. Dit nagebootste spoor ligt in Heaton Lodge Junction, Mirefield, West Yorkshire, en komt uit 1983. “Het begon allemaal toen ik als 12-jarige veel tijd in Heaton Lodge doorbracht om naar de voorbijrijdende treinen te kijken”, vertelt de 53-jarige Simon George. “Ik heb daar alleen maar goede herinneringen aan overgehouden. Ik hield niet eens van spoorwegmodellen, het had net zo goed een park of winkel op de hoek kunnen zijn waar ik goede herinneringen aan over hield”, vertelt hij.

Zo’n mega project kan je toch niet voor altijd geheim houden? Dat klopt. Het is Simon niet gelukt om zijn modelspoor voor altijd geheim te houden, helaas. Hij schrok zich op een dag namelijk rot toen zijn vriendin besloot hem een bezoekje te brengen in de molen. Hier trof ze alles behalve wijn aan. “Waar is alle wijn naartoe?”, vroeg ze. Hij besloot eerlijk antwoord te geven, wat zijn vriendin gelukkig kon waarderen. “Mijn vriendin Marie is afgestudeerd in kunst. Ze waardeerde de mate van detail en al het werk wat erin is gaan zitten”, vertelt Simon. De twee zijn inmiddels ook verloofd.