Omar Sy was de acteur in de succesvolle Netflix serie Lupin

Omar Sy is een 44-jarige Franse acteur. Hij is voornamelijk bekend van zijn rol als Driss in de film Intouchables. Hij was de eerste donkere acteur die de César voor beste acteur in ontvangst mocht nemen in 2012.

 

Ondertussen kennen wij hem voornamelijk van zijn rol als Assane Diop in de Netflix-serie Lupin. Deze serie is een groot succes. In 2021 was deze serie namelijk de best bekeken nieuwe serie van Netflix en we verwachten dat het volgende seizoen ook een hit wordt.

De Franse acteur in de hoofdrol van Loin du périph

Dit jaar komt er een nieuwe Franse actiekomedie uit: Loin du périph. Die is een vervolg op De l’autre côte du périph, dat uitkwam in 2012. Ook in deze film speelde Omar Sy de hoofdrol.

Loin du périph the takedown

Sy keert terug in de hoofdrol van Ousame Diakité. Samen met François Monge (gespeeld door Laurent Lafitte) vormt hij een agenten duo. Ondanks dat ze veel samenwerken, verschillende ze enorm weer van elkaar. In het vervolg worden de twee opnieuw herenigd voor een nieuw onderzoek. Samen reizen ze door middel van het onderzoek door heel Frankrijk. Het leek erop dat ze een eenvoudige drugsdeal moesten onderzoeken, maar stuitten op heel wat andere dingen. Dit leidt hen naar een extreem grote criminele zaak.

The Takedown

De naam van de film is Loin du périph, een Franse film dus. Toch is de film ook in het Engels te bekijken, dit onder de naam: The Takedown. De film is onderdeel van de deal die Omar Sy sloot met de streamingdienst. In die deal heeft hij afgesproken om een rol te krijgen in meerdere nieuwe speelfilms. Naast Loin du périph zal de acteur in nog een actiekomedie verschijnen: Tour de Force. Ook die film zal dit jaar nog op Netflix verschijnen, maar verdere details over deze film zijn nog niet bekend.

Over Loin du périph is al wel veel bekend. Er is namelijk een trailer uitgekomen, die hieronder te zien is, en de releasedatum is al bekend. De Franse film verschijnt op 6 mei op Netflix.

De opnames van Lupin hebben even stilgelegen door een overval op de set.