Investeren in crypto

Het zal je niet ontgaan zijn: cryptocurrencies. We zijn allang het punt voorbij dat het een ‘hype’ is en we kennen de grenzeloze mogelijkheden van dit ‘digitale geld’, de blockchain-technologie en alles wat daarbij komt kijken.

 Er zijn verschillende manieren om te investeren in crypto en daarmee vermogen op te bouwen. Ten eerste kun je HODL’en (Hold On for Dear Life). Dit houdt in dat je een een cryptomunt koopt en voor een lange termijn vasthoudt. Ook kun je gebruik maken van Staking. Hierbij sla je een munt op in je wallet en houd je een munt vast ter ondersteuning en/of versterking van het netwerk. In ruil hiervoor ontvang je een beloning, dit kun je zien als een soort rente. 

Wil jij wat actiever aan de slag gaan met het investeren in crypto, dan kun je ook gebruik maken van swing trading of day trading. Bij deze methoden probeer je op korte termijn winst te maken. Dit vergt echter wel veel kennis en aandacht.

Waarin investeren

En we snappen goed dat je door alle bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zoveel verschillende cryptomunten, waar moet je beginnen? In het jaar 2021 zijn er bijna vijfduizend nieuwe cryptovaluta’s gelanceerd en momenteel zijn er meer dan twaalfduizend verschillende munten op de mark t(onderzoek van Crypto Parrot). Verdiep je ook eens in Bitcoin en Altcoins (alternatieve Bitcoin). Lees je goed in over alle verschillende cryptomunten voordat jij je geld hierin gaat investeren. Wil jij bijvoorbeeld de crypto Dogecoin kopen of Ripple munten kopen? Kijk dan verder dan alleen de waardeveranderingen. Lees je daarnaast ook in over de geschiedenis en de werking ervan. Kennis is macht, ook in de wereld van crypto.

Investeren in edelmetalen: goud, zilver of platina

Het klinkt wellicht een beetje old-fashioned: investeren in goud en zilver. Alsof je ineens een brok goud thuis onder jouw kussen hebt liggen. Maar gezien de potentie op hoge rendementen wordt het vaak als een zeer aantrekkelijke investering gezien. Dus dit is het overwegen meer dan waard.

De schaarste is de voornaamste reden dat edelmetalen al eeuwenlang worden gebruikt als ruilmiddel. Bovendien bieden edelmetalen bescherming tegen een mogelijke financiële crisis. Edelmetalen weten niet alleen hun waarde jarenlang te behouden, het gaat verder dan dat. De goudprijs heeft in de afgelopen jaren – op z’n zachtst gezegd – een sprong gemaakt (zie de grafiek hieronder).

investeren in goud prijs koers

Sinds 2000 zijn de goudprijzen verviervoudigd. Welke vorm van investeren je ook kiest, er zit altijd een risico aan en je moet daarnaast een aantal dingen weten. Zo is het belangrijk om bij edelmetalen fysiek de beschikking te krijgen over je aankoop en een veilige opbergplek te hebben: een professionele kluis leent zich hier prima voor.

Investeren in luxe goederen

Er zijn ook nog andere producten waar jij jouw geld in kan stoppen in de hoop dat hun waarde hard stijgt. Het voordeel hiervan is dat je daadwerkelijk een fysiek goed in handen heb waarmee je iets kunt doen. Een horloge is hier een ultiem voorbeeld van. Zo zijn verschillende Rolex horloges een goede investering. Horloges als de Rolex GMT Master-II 16710 Pepsi, Rolex Submariner 114060 en  Rolex Explorer 114270 stijgen alsmaar in waarde, maar zijn zeer moeilijk te verkrijgen. Je kunt deze horloges – terwijl jij ze bezit – gewoon lekker om je pols rocken. Hoe chill is dat?

betaalbare-alternatieven-rolex-gmt-master-pepsi-horloge

Een andere interessante mogelijkheid is het investeren in exclusieve flessen whiskey. Aangezien dit een consumptiegoed is, kun je hier helaas niet écht van genieten. Wanneer je de fles opent om te proeven, is de fles vrijwel niets meer waard. Je kunt deze dus slechts als pronkstuk gebruiken in jouw woning. Toch is het een interessante investering, mits je de juiste fles weet te bemachtigen.