Ambachtelijk bier met limoncello

Het zogeheten ‘birra superiore’ van Cavallaro Napoli is een blond biertje met een vleugje limoncello. Het biertje is een initiatief van het in Haarlem gevestigde merk Cavallaro Napoli, dat zijn roots heeft in Napels. Door limoncello-bier aan hun collectie toe te voegen, wil het merk de beleving rondom het Italiaanse merk versterken.

limoncello bier

Ontstaan van het bier

‘Napels is de bakermat van de pizza en een Napolitaan drinkt het liefste bier bij zijn pizza. De link met craft-beer was al snel gelegd,’ vertelt Giuseppe Cavallaro, de oprichter van Cavallaro Napoli. Het bier wordt geïnfuseerd met Fiorito Limoncello. ‘Dit zorgt voor heerlijk frisse citrustonen,’ zegt Cavallaro.

Fiorito Limoncello Superiore is een premium limoncello, die wordt gemaakt van biologische citroenen op basis van een geheim Italiaans familierecept. Vorig jaar haalde Fiorito geld op via een succesvolle crowdfunding campagne om het merk internationaal uit te kunnen breiden en sinds dit jaar is het merk dan ook verkrijgbaar in verschillende landen, zoals onder andere Verenigde Staten, Duitsland, Oostenrijk en Israël.

Speciaalbier

Het is een trend, het ‘speciaalbier’. En niet alleen is dat het geval: de laatste jaren hebben speciaalbiertjes steeds meer verschillende (lees: extreme) smaken gekregen. Rosébier en Tequilabier zijn tegenwoordig standaardsmaken geworden die overal op het terras te krijgen zijn, maar wat dacht je van abrikozenbier uit Ierland, kiwibier uit Canada of het Belgische Wostyntje Mustard Beer, dat – ja, inderdaad – naar Mosterd smaakt. Ach, bier is bier: het proberen van nieuwe smaken is alleen maar leuk. Wil jij je speciaalbiertjes toch iets minder speciaal drinken? Check dan de lekkerste speciaalbiertjes van Nederlandse bodem.

Verkrijgbaar vanaf…

Ook op het limoncello hoef je niet meer te wachten, het bier ligt namelijk al in de (web)winkel van www.cavallaronapoli.com. Wij vinden dat een nieuw smaakje uitproberen best mag, een biertje op zijn tijd is namelijk gezond.