Lil’ Kleine als succesvolle Nederlandse artiest

De 26-jarige Jorik Scholten, oftewel Lil’ Kleine, is simpelweg een échte hit. Daar kunnen we niet omheen. Niet alleen heeft hij een behoorlijke achterban op Instagram, ook lanceert hij een app voor zijn trouwste fans. Daarmee is hij de populairste rapper van Nederland én is hij door veel acties geliefd geworden.

Ondertussen verdient Lil’ Kleine meer dan genoeg geld om alles te kopen wat hij graag zou willen hebben. Zo heeft hij een bizar groot grachtenpand in hartje Amsterdam, heeft hij een frituur overgekocht en bezit hij een kroeg in zijn woonplaats. Daarnaast staat er een dikke Mercedes AMG voor de deur, die hij onlangs in een prachtige kleur heeft laten wrappen.

Lil' Kleine G-klasse

Mercedes G63 AMG

Hét kanon van Mercedes: de G-klasse AMG. Lil’ Kleine rijdt daarmee langs de grachten van Amsterdam. Hij kocht hem in 2018, daarmee ruilde hij zijn Range Rover Sport in, die naar eigen zeggen 153.000 euro had gekost. Normaal kost zijn nieuwe SUV 242.295 euro, maar gelukkig had de dealer hem nét voor de koop laten importeren uit het buitenland.  Daardoor bespaarde hij met de inruil van de Range Rover én het skippen van de BPM van 62.880 euro flink wat geld op de auto.

De G-klasse van Lil’ Kleine komt al uit 2015, maar dat is absoluut niet te zien. Onlangs heeft hij zijn auto namelijk laten wrappen van het mat-grijs naar wit mét de originele strepen die de Mercedes G63 normaal op de zijkant had zitten. Daarmee is de auto bijna als nieuw.

Lil' Kleine G-klasse

Lil’ Kleine kan er flink in racen

Even over de auto: het is dus een wagen uit de AMG lijn van Mercedes, dus helemaal gebouwd zodat hij een flinke trekkracht heeft. De bolide heeft een 5,5-liter V8 onder de kap die er 571 pk en 760 Nm koppel heeft. Het enige waar Lil’ Kleine soms moeite mee heeft, is het parkeren van de dikke wagen in het centrum van Amsterdam, waar hij woont. Gelukkig heeft hij een garage, waardoor hij met een klein beetje manoeuvreren altijd plek heeft.