Waar wél en waar geen haren als man?

Lichaamshaar is erg mannelijk, dus de meeste van ons zijn er ook heel erg blij mee. Maar dat is ook niet gek, want op veel lichaamsdelen is het juist heel erg goed om het te hebben. Op je gezicht, je borst en je benen zijn sowieso al plekken waar het juist erg stijlvol en mooi uitziet.

Maar toch zijn er een aantal plekken waar we het liever zo snel mogelijk weghalen. Niet alleen omdat het niet mooi uitziet, maar meestal oogt het daardoor ook erg onverzorgd. Maar op welke lichaamsdelen moet je haren voorkomen?

waar geen haren groeien mannen

Welke lichaamsdelen horen kaal te zijn?

Er zijn een aantal plekken echt no-go voor haren. We hebben die plekken voor je verzameld, zodat je er altijd verzorgd uit kan zien.

1. Tussen je wenkbrauwen

Volle wenkbrauwen zijn heel mooi bij mannen. Het draagt op een positieve manier bij aan de vorm van ons gezicht. Maar op één plek moet je het niet laten groeien: tussen je wenkbrauwen. Het ziet er niet alleen onverzorgd uit, maar het zorgt er ook voor dat het lijkt alsof je twee wenkbrauwen één geheel vormen. En een unibrauw? Dat wil je echt niet. Deze haren moet je epileren, dat doe je met een pincet.

2. In je nek

Gelukkig haalt je kapper deze haren even netjes weg met een mesje, dus de kans is al een stuk kleiner dat je ze zelf al moet weghalen. Maar mochten de haren in je nek nou heel erg snel groeien, dan kan je het altijd zelf nog bijhouden. Gebruik een scheermesje om deze haartjes weg te halen. Tip: gebruik goede scheercrème én aftershave gel.

3. Op je rug

Net zoals de haren in je nek kunnen deze haren echt vies uitzien, vooral omdat ze meestal best donker van kleur zijn, terwijl de rest van de haartjes bijna niet zichtbaar zijn. De haartjes op je rug zijn lastig te bereiken, dus we adviseren je dit door je partner of door een schoonheidsspecialiste te laten doen. Hoe dan ook: je wilt van deze haren af.

4. Op je schouders

Het meest vervelende aan haartjes op deze plek, is dat ze heel sporadisch groeien. Dus mooi zal het nooit worden en het ziet er echt onverzorgd uit wanneer je zulke donkere haren op je schouders hebt groeien. Haal deze haartjes dus altijd weg door het glad te scheren.