De training routine van een Formule 1-coureur

De personen die roepen dat Formule 1-coureurs geen topatleten zijn, zullen na het zien van deze beelden hun woorden per direct terugnemen. Een trainingsschema van een Formule 1-coureur heeft toch net een andere gebruiksaanwijzing dan die van een voetballer. Alle coureurs moeten, naast de tijd die ze doorbrengen op het circuit en in de simulator, veel doen de top te blijven trotseren.

Hoewel F1-coureurs als Lewis Hamilton voornamelijk ‘stilzitten’ tijdens een race, lijkt zo’n sessie vele malen intensiever te zijn dan je misschien zou denken. Een goede conditie van een F1-coureur is cruciaal van belang, omdat ze tijdens een rondje op het circuit onder andere te maken krijgen met zware G-krachten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Vrijwel iedere coureur heeft hiervoor zijn eigen personal trainer. Verschillende F1-coureurs laten regelmatig op hun Instagram zien hoe zo’n intensieve training eruitziet. De work-out oefeningen van onder andere ons racemonster Max Verstappen¬†bestaat onder meer uit de Banded squat en de Banded deadlift, die als hierboven worden uitgeoefend.

Lewis Hamilton deelt zijn fitte lichaam en verhaal op Instagram

Ook de Britse Lewis Carl Davidson Hamilton moet zich regelmatig wagen aan de intensieve F1-coureur trainingen. De zevenvoudig wereldkampioen deelde onlangs een foto op Instagram waar hij zijn training routine vrijgaf. ‘Ik ben altijd die magere kerel geweest’, aldus Hamilton. Mede door zijn werk maar voornamelijk door misleiding in voeding, training, gebrek aan bepaalde trainingen en slecht slapen.

In de caption van het Instagram bericht gaf de F1-coureur aan, dat de trainingen altijd een strijd voor hem zijn geweest. Gemotiveerde en demotiverende dagen wisselen elkaar vaak af. Hoe motivatie regelmatig een rol speelt, gaf de coureur ook aan soms last te hebben van onzekerheid over zijn lichaam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

‘De ene keer sta je stevig in je schoenen, terwijl ik me de andere keer te mager voelde’, aldus Hamilton. Hoewel het voornamelijk afhangt van slaap, water en trainingen, schommelt zijn gewicht gedurende de week met 2 √† 3 kg op en neer. Volgens F1-coureur Lewis Hamilton is consistent blijven en goed eten de key. Hamilton gaf zijn volgers met de #staypositive mee dat een sportsessie altijd een positieve invloed heeft op je mentale gezondheid.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)