Wanneer we levensadviezen ontvangen van mensen van zestig jaar of ouder, speelt het volgende vaak op in ons achterhoofd: ”ja, maar veertig geleden was het toch nét wat anders, vriend”. Toen stuitten we op dit artikel en vonden we punten waarvan we dachten: “ok, ok, zit misschien wel wat in”. Het richt zich vooral op ervaringen en karakteristieken van het menselijk leven die tijdloos zijn.

De auteur haalt een belangrijk punt aan, namelijk dat iemands advies of levenservaring niet te absolute waarheid is en niet persé iets is om naar te leven, maar advies reflecteren en aspecten toe te passen in je eigen leven kan natuurlijk geen kwaad. Zet je sceptische-zelf af en toe opzij.

Pak pen en papier en schijf mee:

Niemand sterft met de gedachte: had ik maar meer gewerkt. Familie, vrienden en jijzelf zijn veel belangrijkere prioriteiten.

adviezen-3

 

De meest belangrijke personen in je leven zijn degene die hebben toegestemd ook hun leven met jou te delen. 

Beschouw andermans advies niet als absolute waarheid, neem het in overweging. Geloof vooral je eigen advies. Behalve na zes Jäger.

adviezen-1

Realiseer je bij een eerste ontmoeting met iemand dat je niets weet van die persoon. Logisch, toch? Houd dan ook al je vooroordelen, aannames en stereotyperingen voor je.

Neem het leven niet te serieus. Lach om hoe achterlijk het af en toe is.

adviezen-4

Jaren verstrijken als de bliksem. Trouw niet te vroeg. Leef jouw leven. Bezoek plekken. Doe dingen. Besteed je centjes wijs.

Als je ervan droomt om iets te doen dat onmogelijk lijkt, probeer het toch. Als je zestig bent, start je toch niet zo snel een cursus golfsurfen. Of skateboarden. Clint knows.

adviezen-5

Spullen zijn gewoon spullen. Haal geen voldoening uit materiële objecten. Tijd en ervaring zijn veel waardevoller. En Common Projects.

Sport alsof je leven ervan afhangt. Weet je in ieder geval dat het daar niet aan ligt.

adviezen-2

Jaloezie vernietigt relaties. Vertrouw je meisje, vrienden en familie. Zullen ze fijn vinden en jij slaapt wat rustiger.