Bordspel voor de smartphone (apps en downloads)

De smartphone is dus niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en niet zelden wordt het apparaat ingezet als het ultieme entertainment toestel. Dat gezegd hebbende ben je wellicht geneigd om te denken dat de meeste games op de smartphone zijn bedacht voor de jongste gebruikers. Niets is minder waar. Onderstaande 10 games zijn ideaal voor volwassenen en zijn zonder uitzondering beschikbaar voor zowel Android-toestellen als iPhones.

1. The Castles of Burgundy

Het is één van de meer complexe Eurogames, The Castles of Burgundy. In dit spel gaat het om het behalen van punten, veel punten. Het is gebaseerd op het traditionele bordspel en heeft alles in huis om het nog spannender te maken. In de app-versie heb je ook de beschikking over tal van denkbeeldige tegenstanders die gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Je moet dus van goeden huizen komen om ze te slim af te zijn.

bordspelen op mobiel applicaties

Android versie downloaden

iOS versie downloaden

2. That’s Pretty Clever

That’s Pretty Clever is één van de tofste games van dit moment. Er is geen multiplayer mogelijkheid, maar dat is geen ramp. Het spel is namelijk verslavend dat de kans klein is dat je dit slechts één keer speelt. Met zes dobbelstenen gooi je in totaal 18 keer, verdeeld over zes ronden. Na elke worp valt een dobbelsteen af. De bedoeling is dat je aan de hand van kleurcodes je score bijhoudt en de hoogte score behaalt.

download app spelletjes

Android versie downloaden

iOS versie downloaden

3. Eight-Minute Empire

Eight-Minute Empire is een uniek bordspel voor de smartphone. Je speelt het met minimaal 2 en maximaal vijf spelers waarbij elke speler een van de zes kaarten kiest. De gekozen kaart bepaalt de mogelijkheden van de speler. Hierdoor kun je de landkaart overnemen en acties uitvoeren zoals het verzamelen van goederen. Elke actie is punten waard en aan het einde van het spel worden de punten opgeteld.

eight minute empire app

Android versie downloaden

iOS versie downloaden

4. Lanterns: The Harvest Festival

In Lanterns gaat het erom dat je om een slimme manier kleurrijke lantaarns kunt rangschikken. Vergeet even het idee dat het hier gaat om het behalen van de meeste punten, het gaat om de eer! Centrale punt is het meer waarin de lantaarns drijven. Slaag je erin om een set lantaarns te voltooien, dan ontvang je alle eer. Degene met de meeste eer wint het spel.

applicaties

Android versie downloaden

iOS versie downloaden

5. Jaipur

Jaipur is één van de populairste bordspelen voor de smartphone. Het is in de basis een kaartspel voor twee spelers waarin je met een combinatie van tactiek, risico en geluk kunt winnen. Je bent een van de machtigste handelaren in Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. De bedoeling is dat je samen met je tegenstander een duel aangaat om de Maharajah te laten zien dat jij degene bent die de meeste winst kan behalen.

leukste bordspelen apps mobiel

Android versie downloaden

iOS versie downloaden

6. Pandemic: The Board Game

Je vindt het toepasselijk of niet tijdens de coronacrisis, maar je kunt nu ook een game spelen waarbij je de mensheid moet behoeden voor uitsterven. In deze game ben je lid van een elite-team met als doel om een van de vier dodelijke ziektes te bestrijden en zou de mensheid te redden. Dat betekent gewoon rondreizen, steden beschermen en infecties voorkomen.

pandemic boardgame app

Android versie downloaden

iOS versie downloaden

7. Carcassonne

Carcassonne is de smartphone versie van het bekende bordspel. Tijdens het spel verandert het bord langzaam door het maken van strategische zetten. Je kunt het zowel met meerderen spelen of tegen de computer.

carcassonne

Android versie downloaden

iOS versie downloaden

8. Yahtzee

Het is het aloude dobbelspel wat je nu ook op je smartphone kunt spelen. Het is een van de beter bordspelen met tal van opties zodat je zowel aan toernooien of tegen vrienden kunt spelen. Heb je geen vrienden, dan is er altijd nog de mogelijkheid om tegen de computer te spelen.

yahtzee

Android versie downloaden

iOS versie downloaden

9. Touch The Numbers

Je vindt het of geweldig of helemaal niet. Hoe dan ook, het gaat om snelheid en opletten. Hoe sneller je de serie van nummers op de juiste volgorde kan aantikken, hoe beter.

leuke bordspelen apps mobiel

Android versie downloaden

iOS versie downloaden

10. Word Cooking

Er zijn talloze woordgames voor zowel Android en iOS, maar deze springt er wel bovenuit. Geen hinderlijke reclames, maar gewoon woorden raden. Na verloop van tijd worden de woorden langer en lastiger, maar het blijft uitdagend.

bordspelen

Android versie downloaden

iOS versie downloaden