1. Houd een nieuwjaarsdiner

Alle diners vinden toch plaats in december? Nee hoor. Die van jullie niet. Luid het jaar 2023 in met een zelf samengesteld diner met je hele vriendengroep. Je kan enkele vrienden het diner laten verzorgen, anderen de vloeibare versnaperingen laten inslaan en een ‘decoratie commissie’ aanstellen voor een échte speciale avond. Tip van de redactie: maak er een thema diner van. Dit geeft de avond toch net wat extra’s.

2. Maak een stedentrip

Ontdek samen een nieuwe plek. Wat is er leuker dan samen met je vriendengroep op pad gaan naar een stad waar je anders niet zou komen. Er zijn in Nederland genoeg plekken te verkennen die je ongetwijfeld nog niet eerder hebt gezien. Zo kan je gaan voor een mooie oude stad vol historie als Zwolle of Deventer. Ga je liever voor een stukje cultuur? Ga dan naar Den Haag en bezoek een van de vele musea of het Binnenhof. Of kies voor ‘het Venetië van Nederland’ en verken Giethoorn met een bootje.

Hangover stedentrip vrienden

Wil je het liever wat verder zoeken? Kijk dan eens naar Interrailing. Je kan al vanaf 19 euro een treinkaartje kopen naar een stad in Europa. Vaak ben je binnen een paar uur op locatie en kan je een stad als Berlijn, Antwerpen of Parijs ontdekken. Leuk voordeel aan reizen met een vriendengroep: je bent vaak met genoeg mensen om een hostelkamer te vullen. Erg gezellig en buget-proof.

3. Bezoek Vrienden van Amstel Live

Houden jullie wel van een feestje? Dan moet je met je vrienden bij de Vrienden van Amstel Live zijn: de meest feestelijke aftrapper van 2023. Met wel 28 bekende Nederlandse artiesten bij elkaar in een knallende show is gezelligheid gegarandeerd. Zie je jullie vriendengroep al schouder aan schouder, met een gele rakker in je linkerhand, ‘Het is een nacht… die je normaal alleen in films ziet…’ zingen? Dat dachten wij ook.

Door het brede scala aan artiesten is het een avond voor iedereen, van jong tot oud. Zo bestaat de line-up uit de classic Nederlandse artiesten als Acda en De Munnik, Anouk, Krezip en Guus Meeuwis. Ook de wat ‘nieuwere’ artiesten als Maan, Emma Heesters, Ronnie Flex en Rolf Sanchez zullen ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan. Of je nou je kleine neefje meeneemt of met oma op pad gaat, iedereen zal een avond beleven om niet te vergeten. Hier kan je de tickets bestellen. De laatste show dit jaar is op vrijdag 27 januari, dus we raden je aan niet te lang te wachten: dit wil je namelijk écht niet missen.

Extra leuk: Vrienden van Amstel Live bestaat dit jaar 25 jaar en dat maakt dit jaar een extra bijzondere jubileum editie. Zo hebben we bij de redactie ingefluisterd gekregen dat er per avond wel 250 (!) biertappers staan te werken. Cheers!

4. “Who is most likely to…”

Je lacht de ballen uit je broek als je een quiz over je vrienden houdt. Een klassieker is de quiz genaamd “Who is most likely to…”, waarbij voorafgaand aan het diner al je vrienden online stemmen over stellingen. Iedereen kiest per stelling wie van de vriendengroep het meest waarschijnlijke antwoord is. Denk aan “Who is most likely to … end up in jail?” of “Wie slaat het vaakst vrouwen aan de haak”. Tijdens de avond kan je een quiz doen over welke antwoorden er zijn gegeven. Succes gegarandeerd.

5. Bezoek een bierproeverij

Lusten jullie er wel eentje? Bezoek dan met je hele vriendengroep een bierproeverij. Bij verschillende horecagelegenheden worden bierproeverijen aangeboden.

bier vriendenweekend vriendengroep

Vaak krijg je een vastgesteld aantal (speciaal)bieren voorgeschoteld en ga je onder begeleiding van een kenner aandachtig ontdekken welke smaken er zijn binnen het land der bieren. Wij vinden het zelf heerlijk om de geur, textuur, smaken en koolzuur van een biertje te ontdekken. Al kan dat na biertje 5, 6 of 7 best lastig worden. Maar goed, wel enorm gezellig.