Maar hoe doe je dat nou, leuk gevonden worden, bijvoorbeeld wanneer je een gesprek met iemand start? Dit zou niet altijd moeten afhangen van een knappe kop of vlotte outfit. Aanschouw de 7 tricks die jouw like-factor al binnen een halve minuut verdubbelen.

Uitstraling

Iemands verschijning bepaalt of je wel of niet geneigd bent een gesprek met iemand te beginnen. Waarom? Omdat mensen graag in mogelijkheden denken. Wees die mogelijkheid en straal uit dat jij het waard bent om een babbeltje mee te maken.

Lachen

Positiviteit is aantrekkelijk. Deel je complimenten uit, dan is de kans groot dat je ze ook terug krijgt. Lach je, dan zal de wereld om je heen er ook gelijk een stuk vrolijker en toegankelijker uitzien.

Eerlijk zijn

Fake geen lach, fake geen interesse. Mensen voelen dit aan en weten gelijk dat je het niet oprecht bedoeld. Denk je in eerste instantie totaal geen raakvlakken te hebben? Ook al gaat het om het delen van het gevoel alleen te zijn in de groep of de toenemende werkdruk die jullie beiden ervaren.

Doorvragen

Iedereen vertelt graag over zichzelf, of diegene dat nou van plan was of niet. Vraag naar iets wat jullie beiden aangaat, zoals bijvoorbeeld de gekke locatie waar jullie elkaar tegenkomen of reageer op een opmerking die de ander zojuist maakte.

leuk gevonden

Luisteren

‘Praten is zilver, zwijgen is goud’, beweert het eeuwenoude gezegde. Leuk om een gesprek te voeren, maar als dit voornamelijk gezwets vanuit jouw kant bevat, is het beter om soms even je mond te houden. Anderen hebben vaak meer interessants te vertellen dan je denkt.

Reageren

Misschien wel de moeilijkste. Luisteren tot daaraan toe, maar de informatie in je opnemen en een passend antwoord vinden, is de echte uitdaging. Zoals wanneer iemand zijn hart lucht en jij precies de vinger op de zere plek weet te leggen. Lukt het je, dan ben je binnen. Zonder twijfel.

Buiten je comfort zone gaan

Van nature houden we niet van ongemakkelijke small talk, willen we geen verandering en komen we niet graag in onbekende situaties terecht. Maar juist die momenten brengen je verder. Het laat zien dat je beschikt over spontaniteit, moed en nieuwsgierigheid, en je openstaat voor iets nieuws. Straal uit dat jij het waard bent om een babbeltje mee te maken.