Lapland Ice Driving Experience

Op het bevroren Lake Udjaur kun je nu terecht voor een ijskoude race-ervaring. Lapland Ice Driving heeft in samenwerking met experts maar liefst 13 replica’s gemaakt van bestaande F1-circuits. Ieder circuit is een exacte kopie van bestaande, legendarische circuits. Denk dus aan de Nürburgring, Silverstone en Paul Ricard. Circuits waar we allemaal wel eens overheen zijn gevlogen in een dikke sportwagen – in onze dromen dan.

Lamborghini, Porsche of Ferrari

Natuurlijk is racen over deze circuits één, maar dat doen in een dikke sportwagen is een ander. Dus heeft de organisatie ervoor gezorgd dat je de beschikking hebt over de dikste bolides. Dan hebben we het over een Lamborghini Huracan, een Ferrari 458 of een Porsche 991 GT3. Niet bepaald de meest ingetogen auto’s die je kunt bedenken. Het mooie van dit alles, de vlaktes zijn vrijwel leeg, dus een ongeluk is in principe onmogelijk. We willen je nu niet uitdagen om de auto over z’n kop te laten rollen. Veilig is het in ieder geval dus gegarandeerd.

De eerstvolgende periode dat jij in kunt stappen en gas mag geven zal liggen tussen 8 januari en 23 maart volgend jaar. Het duurt dus nog even voordat je het kind in je naar boven mag laten komen. Tot die tijd kun je jezelf alvast opwarmen met de video en de foto’s. Het is overigens een tweedaagse experience. Aan jou om te besluiten hoe vaak je gaat rijden (5 x 30min – Performance pack of 8 x 30min – Intensive pack). Meer informatie is te vinden op de website van Lapland Ice Driving

De prijs begint vanaf een kleine €1900 en kan – afhankelijk van de auto – oplopen tot €4800. Het is dus beslist geen goedkoop pleziertje, maar het zal het geld dubbel en dwars waard zijn. Rijden op een bevroren meer met het Noorderlicht aan de horizon en een dikke supercar onder je kont – wij kunnen een slechtere setting bedenken.

Lapland Ice Drive Experience Zweden MAN-MAN Lapland Ice Drive Experience Zweden MAN-MAN 3 Lapland Ice Drive Experience Zweden MAN-MAN 5 Lapland Ice Drive Experience Zweden MAN-MAN 2 Lapland Ice Drive Experience Zweden MAN-MAN 4