Wat te doen met een beschadigd horloge?

De meest professionele manier om krassen uit je horloge te verwijderen, is door hem naar de horlogemaker te brengen. Deze polijsten het glas met allerlei verschillende materialen én polijst. Maar er zijn een aantal manieren waardoor je de krassen uit je glas zou kunnen krijgen.

Trouwens raden we het aan om deze manieren niet te gebruiken bij je waanzinnig prijzige horloge. Het is altijd te herstellen, maar voorkomen is beter dan genezen bij een prijzig horloge als er iets fout gaat. Breng je dure horloge dus altijd naar een gespecialiseerde horlogemaker of dealer.

Horloge polijsten met tandpasta

Tandpasta is de eerste manier om de krassen uit je horloge te krijgen. Ook omdat er bij tandpasta niet veel fout kan gaan, omdat er geen chemische sterke stoffen in zitten die bijvoorbeeld je glas of waterdichtheid aan kunnen tasten. Maak eerst het glas goed schoon en zorg ervoor dat er geen vuil achterblijft. Laat het vervolgens goed drogen. Pak vervolgens een schoon microvezeldoekje, waar je een klein beetje tandpasta op doet. Leg het doekje met de tandpasta op de kras en wrijf 30 seconden lang met cirkelbewegingen over de plek. Herhaal dit totdat de kras volledig verwijderd is. Maak vervolgens het glas nog even goed schoon met een ander microvezeldoekje.

beschadigd horloge krassen verwijderen

Nog een manier om krassen te verwijderen met huis- tuin- of keukenproducten is met nagellak. Breng een dunne laag nagellak op de kras aan. Zorg er hierbij voor dat je het glas rondom de kras zo min mogelijk raakt. De nagellak zal van het kwastje in de kras terechtkomen en zichtbare foutjes verwijderen. Na 1 uur drogen kan je wat nagellakremover gebruiken om het overtollige nagellak te verwijderen.

Krassen op je horloge verwijderen

De meest professionele manier om je krassen thuis weg te halen is met metaalpoets. Metaalpoets is namelijk erg geschikt om grote oppervlakken op te schuren. Maar naast je glazen tafel kan je er ook prima de krassen uit je horlogeglas halen. Pak een schoon en droog microvezeldoekje en wikkel deze om je vinger. Dompel het doekje vervolgens in het metaalpoetsmiddel, maar let wel op dat je zo weinig mogelijk gebruikt, want ander kun je zelfs meer krassen veroorzaken. Wrijf 30 seconden lang met cirkelvormige bewegingen over de plek waar de kras zit. Als het goed is moet hij nu bijna weg zijn.