En nee, voor korting tijdens het reizen hoef je niet eerst enorme stennis te schoppen of in huilen uit te barsten, omdat je achteroom net is overleden en je echt heel graag die dubbele suite wil. De mensheid is zo slecht nog niet. Wie goed doet, zal beloond worden.

Stel je flexibel op

Sommige mensen zouden je aanraden om voor de vroege vluchten te gaan, maar dit werkt alleen als je het extreem aanpakt. Onze aanpak zou zijn om voor de last minute vluchten te gaan. Gewoon naar de gate racen en vragen of er nog lege stoelen beschikbaar zijn, misschien van mensen die niet op zijn komen dagen. Komen ze alsnog opdagen? Dan word je op een latere vlucht gezet, maar dan heb je nu wel het recht om een goed plaatsje aan het raam te claimen. Hetzelfde geldt voor het geval wanneer je wel al een vlucht geboekt hebt, maar ze mensen nodig hebben voor een vlucht later. Natuurlijk offer jij je wel even op. Voor de helft van de prijs dan wel.

Benader de juiste persoon

Ben jij aardig en doe jij je best, maar is dit tegen de medewerker die er net een maand werkt, dan draagt dit enkel bij aan je karma. Wil je er echt meer uit halen, kies dan zorgvuldig de juiste persoon uit. Bij voorkeur de flight attendant die jou altijd netjes begroet bij het binnenstappen van het vliegtuig. Dit is de persoon die beslissingen kan maken en jou je gratis drankjes kan geven. Leer autoriteiten herkennen.

Zo reizen we de wereld rond voor de helft van het geld MAN-MAN

Kom vaker terug

Of het nou gaat om vervoer of overnachting, kies vaker voor dezelfde aanbieder wanneer je aan het reizen bent. Trouwe members worden nou eenmaal beloond. Wel belangrijk om het hierbij direct boekt in plaats van via een bemiddelaar, omdat dit persoonlijker is en je zo kosten bespaart. Om op te vallen als klant, kun je ook bewust voor een kleinere aanbieder kiezen. Zij zullen jou eerder herinneren en hebben minder klanten om dingen aan weg te geven.

Houd het stil

Mondje dicht, hè? Als je al wordt gematst, wordt dit achter de schermen gedaan, anders is het einde zoek. Doel daarom nooit om een gunst waar anderen bij zijn. Dan kan die manager niks anders dan of jullie allemaal wat geven of jouw verzoek afwijzen. 3x raden… Schreeuw het achteraf dus ook niet van de daken. Wees gewoon blij met jezelf en wat je bereikt hebt. Doe dit zonder op te scheppen, te liegen of te manipuleren.

Zo reizen we de wereld rond voor de helft van het geld MAN-MAN

Vier bijzondere gebeurtenissen

Een beetje ongemakkelijk in het begin waarschijnlijk, maar je krijgt niks voor elkaar als je je mond niet opentrekt. Maak een praatje en vertel terloops dat je jarig bent, zuslief net is bevallen van haar eerste kindje of je deze vlucht pakt vanwege je huwelijksreis en je jouw geliefde zult aantreffen op de plek van bestemming. Kan niet anders dan dat de stewardess wegzwijmelt bij dit verhaal en jou spontaan een fles bubbels meegeeft. Wat ook helpt, is te zeggen dat je erover nadenkt een event te organiseren, maar je nog geen locatie hebt. De ober/receptioniste kan nu niet anders dan dit doorspelen aan de manager en jou binnenlokken met een vette korting.

Minder betalen als je gaat reizen? Door je simpelweg flexibel op te stellen, autoriteiten te benaderen en de juiste woorden te kiezen, kom je een heel eind. Ook een optie: reizen en tegelijkertijd geld verdienen! De mogelijkheden zijn eindeloos. World, there we come!