Hoe kan ik mijn konthaar scheren?

Wanneer er wordt gesproken over het scheren van de edele delen, spreken we toch alleen over de voorkant. Naast het ballen scheren is er nog een deel dat om minstens  net zoveel aandacht vraagt: de billen. Veel mannen hebben nou eenmaal een aardig oerwoud aan de achterkant, alleen wordt er weinig energie aan besteed om het weg te halen. Meestal komt dit door de onwetendheid over hoe het moet. Konthaar scheren? Wij geven jullie de 3 tips om dit te doen.

Trimmen van de billen

Wanneer jij het nog niet aandurft om alles weg te halen, kies dan voor trimmen. Kies voor een trimmer die is gefocust op het scheren van je lichaam, in plaats van een trimmer voor je baard.

Hiermee zorg je ervoor dat de trimmer zich makkelijker aanpast aan de verschillende oppervlakken. Het zorgt ervoor dat alles snel en makkelijk gladder wordt.

Scheren van de billen

Zorg ervoor dat je een mesje hebt dat zich kan aanpassen aan je lichaam. Ga niet voor een vaststaand mesje, zo ga jij namelijk aardig wat wondjes krijgen. Daarnaast is het handig om een hand held spiegel te hebben. Zo heb jij overzicht wat er aan de onder- en achterkant gebeurt. Daarnaast gebruik je moisterized scheercrème en maak je korte en subtiele bewegingen. Maar ben enorm voorzichtig, een verkeerde beweging kan nare gevolgen hebben.

Waxen van de billen

Het probleem met de bovenstaande opties is wel dat er op den duur stoppeltjes ontstaan. Dit vergroot de kans op ingegroeide haren in je bilnaad. Daarom is waxen misschien wel de beste optie. Want met stoppeltjes even een grote boodschap doen, is nou niet bepaald het fijnste dat er is. Voor de minst pijnlijke waxbeurt zorg jij dat je van tevoren een deel trimt, Zo is het voor de waxer makkelijker en voor jou minder pijnlijk. Daarnaast is het handig om los ondergoed aan te doen, zodat irritaties voorkomen worden.

konthaar scheren MAN MAN

Zo jullie kunnen nu je konthaar scheren, maar daarnaast zijn er nog tig andere grooming tips om je huid gezond te houden. Probeer ze eens uit en je zult je een stuk beter gaan voelen.