1. Neem de tijd

Bij het inpakken van je koffer is het erg belangrijk dat je de tijd neemt. Natuurlijk is het erg verleidelijk om alles pas de ochtend van vertrek snel in te pakken, maar dit komt je outfits niet ten goede. Neem minimaal een kwartier voor elke koffer om er voor te zorgen dat alles netjes blijft.

2. Denk aan de volgorde

Bij het inpakken van je koffer kun je het beste de zwaardere items onderop leggen om te voorkomen dat er druk ontstaat of dat de boel gaat schuiven. Hoe zonde is het als je je gestreken hemden op bestemming niet meer kan dragen? Liever niet onderop leggen dus.

3. Opvouwen of oprollen

Er bestaat nogal een discussie over de manier waarop je het beste kleding in kan pakken. Moeten we vouwen of oprollen? De conclusie is dat het verschilt per item. Je t-shirts, overhemden, jeans en truien kun je het beste oprollen, je jasjes kun je het beste opvouwen.

4. Zorg dat het past

Het is verleidelijk om zo veel mogelijk mee te nemen maar dit loopt vaak uit op een situatie waarin je spullen eigenlijk niet meer in je koffer passen. Doordat alles samengedrukt wordt, zullen je outfits niet meer zo strak je koffer uitkomen. Liever niet doen dus.

5. Investeer in goede reisbagage

Voor een weekendje weg volstaat een goede tas natuurlijk, maar ga je langer weg, dan kun je beter kiezen voor een goede stevige koffer. Zorg er daarnaast voor dat je je spullen kunt verdelen in compartimenten en investeer in een goede toilettas.

Het is even wat meer werk om je koffer zorgvuldig in te pakken, maar wij kunnen het alleen maar aanraden. Natuurlijk hebben we een aantal toffe items geselecteerd zodat jij je koffer deze zomer kunt inpakken als een pro. Lees ook: 5 ultieme looks voor deze zomer,  voor de beste vakantie outfits. Ook nog een zwembroek nodig, hier twintig toffe zwembroeken voor deze zomer.

Koffer Victorinox Man Man

Spectra Large Expandable spinner78 cm

VICTORINOX €485 Shop nu
Waterdichte Rugzag Man Man

Waterdichte rugtas

Rains €80 Shop nu
Koffer wegen Man Man

Draagbare bagageweegschaal

Samsonite €22 Shop nu
Kofferlabel Ted Baker Man Man

Bagagelabel in zwart leer

Ted Baker €21 Shop nu
Paspoorthouder Man Man

Panama Slim Travel paspoortetui van leer

Smythston €365 Shop nu
toilettas Man  Man

Jawjaw toilettas en handdoek set

Ted Baker €80 Shop nu