Waar gaat Knives Out over?

Knives Out is het eerste deel van een toekomstige reeks whodunit films. Dit zijn detectiveverhalen die geheel de nadruk leggen op het achterhalen van een dader. Vaak krijgen de kijkers kleine aanwijzingen, waarmee ze vaak op het verkeerde been gezet worden.

 

In Knives Out wordt de misdaadschrijver Harlan Thrombley dood gevonden, vlak na zijn 85e verjaardag. Dan wordt de nieuwsgierige rechercheur Benoit Blanc ingehuurd om de plotselinge dood te onderzoeken. Door de nogal aparte familie en toegewijde werknemers is dit nog best een opgave. Zo moet hij door een web van leugens en afleidingsmanoeuvres de waarheid achterhalen om de moordenaar te ontmaskeren.

Een complete sterrencast

De murder mystery film zit niet alleen ontzettend goed in elkaar, het is ook nog eens hilarisch. Dit is deels te danken aan de getalenteerde sterrencast. Zo wordt schrijver Harlan Thrombley gespeeld door de legendarische Christopher Plummer, die je misschien kent als Captain von Trapp uit The Sound of Music of als Hal uit Beginners. Daarnaast speelt een van de beste James Bond-acteurs, Daniel Craig, de rol van Benoit Blanc. Verder zijn ook sterren zoals Chris Evans (The Avengers), Ana de Armas (Blade Runner 2049), Jamie Lee Curtis (Halloween), Don Johnson (Miami Vice) en Toni Colette (The Sixth Sense) te zien in de film.

De whodunit is geschreven en geregisseerd door Rian Johnson die eerder al Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi heeft geregisseerd. Verder is hij ook verantwoordelijk voor de andere films in de Knives Out reeks. Een hiervan, Glass Onion: A Knives Out Mystery, is eerder deze maand al uitgekomen. In het vervolg lost onze favoriete rechercheur Benoit Blanc weer een nieuw mysterie op. Omdat de films zo geliefd zijn, krijgt Daniel Craig een bizar salaris per film.

Wanneer is de film op Netflix te zien?

Niet alleen op IMDB wordt de film goed beoordeeld met een score van 7.9. Ook op Rotten Tomatoes zijn de kijkers fan van het mysterie. Zo heeft het een Tomatometer van 97% en een Audience Score van 92%. Vanaf 29 november kan je Knives Out op Netflix streamen. Wil jij voor die tijd de vibe voelen? Check dan de trailer hieronder: