1. Skinny Jeans

Het dragen van skinny jeans (als je 30/35-plusser bent) is not done. Het is vergelijkbaar met een schaap dat zich verkleed als lam, om er jonger uit te zien. Niet doen. Kleed je naar je leeftijd. Er zijn andere opties die de skinny jeans kunnen vervangen. Ga bijvoorbeeld voor een slim-cut denim in plaats voor een skinny. De denim zit bij de bovenbenen ietwat losser en loopt tapered af (vanaf je knie) naar beneden. Deze denim kan je heel clean af stylen door deze te combineren met grijze casual schoenen of zwarte sneakers.

kledingitems-30-jeans-manman

Slim Fit Orange Tab Jeans Orange Rinse Wash

Levi's 505C €122 Shop nu
kledingitems-slim-fit-manman

Slim Tapered Fit Explorer 3D Coated Wash

Levi's Jeans 511 €109 Shop nu
kledingitems-jeans-slim-fit-manman

Orange by Hugo Boss Slim Fit Jean in Black

BOSS €121 Shop nu
kledingitems-jeans-30-manman

Intelligence Jeans In Slim Fit With Raw Hem

Jack & Jones €68 Shop nu

2. Items met opzichtige logo’s

Toen je een twintiger was, droeg je items die schreeuwden om aandacht: “Kijk mij nou eens lopen met mijn t-shirt van ….” Echter zijn zichtbare merknamen op kledingitems een no-(lo)go wanneer je op weg naar bent naar de 40. Simplicity is key. Je outfit kan er clean uit zien. In plaats van zichtbare merknamen op items, gaat het er om dat er items van goede kwaliteit zijn en een goede pasvorm hebben. Deze items spreken voor zichzelf.

3. Opvallende, grote sneakers

Een sneakerhead zijn die bijna de 40 jaar aantikt, is nagenoeg hetzelfde als dat je een trainspotter bent. Het is beter om een andere hobby te vinden waarbij je efficiënter met je tijd en geld om kan gaan. Vermijd grote schoenen en ga voor de smallere modellen. Low-tops van minimalistische merken als common projects of de classics van Nike of Adidas passen meer bij je. Deze sneakers zijn ageless. Combineer deze met een dry-denim, een basic short sleeve t-shirt en een rode flanel.

kledingitems-witte-sneaker-manman

Trainers In White BB2781

Adidas Originals €88 Shop nu
kledingitems-sneaker-smal-manman

Lace Up Trainers In White With Toe Cap

ASOS €25 Shop nu
kledingitems-sneaker-manman

Stan Smith Trainers In Green BB0038

Adidas Original €102 Shop nu
kledingitems-30-schoenen-manman

Originals Suede Desert Boots

Clarks €129 Shop nu

4. Edgy kapsels

We snappen dat je blij bent dat je nu nog haar hebt in tegenstelling tot je vrienden. Echter is het nu niet de bedoeling dat je een extreem asymmetrisch kapsel neemt. Het kapsel zal je gevorderde leeftijd eerder benadrukken dan verbergen. Ga voor een subtielere style. Een kapsel dat aan de zijkanten opgeschoren en de bovenkant ietwat langer is doet het altijd goed. Mocht je hier niet genoeg haar voor hebben, dan kan je het nog millimeteren. En begin je al wat grijze haren te krijgen? Dan zijn dit de 25 beste kapsels voor mannen met grijs haar. 

5. Sportswear dragen

Als je met je kinderen in de sportwinkel staat, denk dan na voordat je iets gaat kopen; “Zal ik deze fluoriserende joggingbroek kopen óf toch die blauwe leasure broek?” Het antwoord is: ga voor een cleane look. Het is niet erg om af en toe sportkleding aan te trekken. Wanneer je dit doet, denk dan aan: basic kleuren, de pasvorm (niet te strak, niet te los) en het materiaalgebruik. Wanneer je op deze punten let, zie je er hoe dan ook stylish uit. Want ook een joggingbroek kun je met stijl dragen.

kledingitems-joggingbroek-manman

Skinny Jogger With Double Waistband

ASOS €25 Shop nu
kledingitems-joggingsbroek-manman

Slim Joggers In Dark Grey Camo

Pull & Bear €29 Shop nu
joggingbroek-kledingitems-manman

Burnout Jogger

Brooklyn Supply Co €38 Shop nu
jogging-kledingitems-manman

Slim Joggers

Produkt €30 Shop nu

Naast kledingitems die passen bij je leeftijd, heb je ook bepaalde geuren voor bepaalde leeftijden. Wanneer je de 30 gepasseerd bent, kun je de hele zoete geuren beter vermijden. Check daarom ook even dit artikel over de beste herengeuren voor jouw leeftijd.