Wel of geen sneakers

Tegenwoordig is het zeker mogelijk om sneakers onder een nette broek te dragen. Dit betekent echter niet dat het oké is om met afgetrapte sportschoenen naar het werk te komen. Dit straalt slordigheid uit, en dat is natuurlijk iets wat je zeker niet wilt. Als je ervoor kiest om sneakers onder een pantalon te dragen, ga dan voor cleane sneakers die goed bij de broek passen. Op deze manier is je outfit net wat meer casual maar alsnog prima geschikt voor kantoor. Voor de droge dagen zijn witte sneakers altijd een optie. Deze passen bij al jouw witte overhemden. Echter geven wij deze tijd van het jaar toch de voorkeur aan sneakers die jij de aankomende maanden ook kan rocken. Hiermee doelen wij op donkere sneakers van leer of suède.

kleding kantoor werk MAN MAN

Foto van: Instagram Kosta Williams

Kies de goede tas

Tegenwoordig is het steeds normaler om af te wijken van een aktetas. Zo is het ook mogelijk om vandaag de dag met een sportievere tas naar werk te gaan. Echter dien je het niet te overdrijven. Als je voor een backpack gaat, rock er dan eentje die zeer minimalistisch is. Door te gaan voor een tas in een monochrome kleur, is het gemakkelijker om je gehele outfit hierop af te stemmen.

Ontleden van je pak

In sommige situaties of beroepen is het noodzakelijk om strak in het pak naar kantoor te gaan, wanneer je naar een klant gaat of een bankier bijvoorbeeld. Maar in heel veel andere gevallen is het helemaal niet nodig en zelfs wat overdreven. Als je ongeveer de enige op je werk bent die helemaal strak in driedelig pak is, dan kun je je afvragen of je niet wat overdressed bent. Een nette look kan ook minder formeel, door bijvoorbeeld een pantalon te combineren met een basic T-shirt. Zorg ook voor de juiste fit, zo is bijvoorbeeld een cropped pants ook een stijlvolle optie. Dan wel zonder sokken als het even kan.

kleding kantoor werk MAN MAN

Foto van: Instagram Erik Forsgren

Zichtbaar ondershirt

Misschien wel de allergrootste fout. Je kent wel die mannen met een overhemd, netjes gedragen in de broek. Als je dan vervolgens bij de nek kijkt, zie je een wit T-shirt tevoorschijn komen. Funest voor je look. Je moet eigenlijk niks kunnen zien onder het overhemd. Als je kraag niet tot boven dicht wilt, doe er dan een invisible shirt onder of niks.

kleding kantoor werk MAN MAN

De juiste jeans

Een vale spijkerbroek met een overhemd en een iets te groot colbertje; een teken van een samengestelde outfit ‘omdat het moet’. Dit is echter niet heel stijlvol. Kies voor de juiste broek, zonder aparte vlakken en gaten. Als je gaat voor een spijkerbroek in combinatie met een colbert is een basic spijkerbroek de beste keus. Het belangrijkste is dat het netjes is en natuurlijk dat het past bij de rest van je outfit. In vele gevallen is een slim-fit jeans het beste van allen. Deze zit mooi aangesloten en niet té strak.

Er bestaan veel ongeschreven regels op het gebied van stijl, je hoeft ze echter niet allemaal op te volgen.