Een kerk in Oterleek staat te koop

Op zoek naar een woning die veel meer is dan slechts een woning? Dan is deze kerk in het West-Friese Oterleek echt iets voor jou. Deze kerk staat namelijk voor slechts €550.000 te koop. Hiervoor krijg je 152 m2 aan woonoppervlak, gelegen op een perceel van 635 m2. Klinkt te mooi om waar te zijn? Ja hè? Vergis je dus niet, er moet nog wel aardig wat gebeuren. Twee rechterhanden zijn bij deze prachtige kerk geen overbodige luxe. Kortom, deze kerk is het droomproject voor de handige Harry’s onder ons.

 

Wat vertelt de Funda-advertentie?

Het kerkje is gebouwd in 1925 en heeft nog vele authentieke details, wat al begint bij binnenkomst. Zo is de kerkzaal volledig betimmerd met houden lambrisering en is het tegelwerk vervaardigd met handgeglazuurde tegels. Daarnaast heeft de kerkzaal grote glas-in-loodramen, waardoor er erg mooi licht binnenkomt. Aan de achterzijde van de kerk is nog een extra kamer te vinden met een eigen entree. Hier kwam in het verleden de kerkenraad bij elkaar om te vergaderen, maar hier kun je prima een slaapkamer of werkkamer realiseren.

Buiten springt de klokkentoren er direct uit en het leuke hieraan is, dat alles hier nog helemaal intact is en nog goed functioneert. Daarnaast heeft de kerk ook een enorme tuin aan de rechterzijde van het pand die pal op het zuiden ligt. Aan de linkerzijde van het kerkje ligt het kerkhof en deze behoort niet bij de verkoop. Het kerkhof is namelijk in eigendom en beheer van de gemeente, waardoor er maar enkele begrafenissen per jaar zullen plaatsvinden. Heb je dus zin in een avontuur? Pak dan vooral snel je kans, want woningen zoals deze kom je niet zo vaak tegen. Zie hieronder meer foto’s (Funda):

Oterleek kerk te koop west friesland funda

kerk te koop op funda friesland