Dun haar. Wat nu?

Met deze tips leer je er niet alleen te leven met dun haar, maar ook hoe jij het moet stylen. Het belangrijkste advies is toch eigenlijk om je haar en het proces van veroudering te accepteren en te kiezen voor het juiste kapsel.

De natuurlijke haar trend

De nieuwste trend in kapsels is zeer natuurlijk. Draag je haar los met zo min mogelijk haarproducten. Doordat je minder strak je kapsel hoeft te stylen, kun je met gemak je inhammen bedekken. Voor de mannen met dun haar is er nog een pluspunt. Met het warrige kapsel creëer je ook nog eens veel volume. Gebruik hiervoor een clay. Zo wordt je haar wat stroever en lijkt jij een vollere bos op je hoofd te hebben.

kapsels mannen dun haar inhammen MAN MAN
Foto via Instagram @Erik.forsgren

De undercut

De undercut houdt in dat je de zijkanten korter scheert en aan de bovenkant haar laat groeien. Als je toch niet helemaal van kaal houdt kun je ervoor kiezen om een fade te zetten. Een fade is momenteel erg populair en stijlvol tegelijk. Bovendien is het een goede keuze als je last hebt van dunner haar. Wanneer je genoeg lengte aan de bovenkant hebt, kan je het haar deels over de inham laten vallen.

kapsels mannen dun haar inhammen MAN MAN
Foto via Instagram @Alexcosta

De geschoren scheiding

Om een inham te verbergen moet je jouw haar naar één kant dragen. Dit kan je perfect doen door een scheiding in je kapsel te zetten. De andere inham waar de scheiding komt moet je laten verdwijnen door er een scheiding in te scheren. Hierdoor bedek je één inham, maar ben je er ook nog eens eentje kwijt. Ideaal dus! Om de bovenkant een stevige structuur te geven, raden wij je aan om een sea salt spray te gebruiken. Spuit deze spray in je haren wanneer deze handdoek droog zijn en fohn het daarna omhoog in model. Vervolgens hoef je maar een minimale hoeveelheid clay te gebruiken om alles in model te houden.

kapsels mannen dun haar inhammen MAN MAN
Foto via Instagram @Alexcosta

De comb-over

Bij de comb-over laat je jouw haar lang groeien. Dit kapsel voor mannen met dun haar is met name geschikt wanneer je een paar kleine kalende pekken hebt en deze zo kunt bedekken. Wanneer je enorme haaruitval hebt en je haar met de dag dunner wordt, is dit geen beste optie voor jou. Ga zeker niet geforceerd je haar de kanten van de kale plekken op duwen. Iedereen zal zien dat je uit nood je kapsel zo stylt om deze plekken te camoufleren. Iedereen kent de overdreven comb-overs met kale plekken wel, in onze ogen de grootste stijlfout die een man kan maken.

kapsels mannen dun haar inhammen MAN MAN
Foto via Instagram @Alexcosta

Heb jij een flinke bos krullen op je hoofd? Check dan deze 40 toffe ideeën voor mannen met krullend golvend haar.