Je haartype is belangrijk voor je look

Je haartype bepaalt wat je ermee kunt doen en hoe goed het blijft zitten nadat het gestyled is. Terwijl sommige mannen een volle glanzende dos hebben, hebben sommigen dun en futloos haar. Met deze tips kan je het perfecte kapsel vinden voor jouw haartype.

Dik haar

Dik haar, oppervlakkig gezien is het iets om jaloers op te zijn. Wat de haters echter niet begrijpen, is dat meer haar, meer volume betekent en dus ook meer irritatie. Probeer jezelf dus te beperken tot een kapsel dat het midden houdt tussen dat van Julius Cesar en David Beckham (de man heeft een prachtige coupe). Korte kapsels zijn een goede overweging, aangezien jouw dikke haar aanweziger is dan welk ander dan ook. Daarnaast geeft het je meer vrijheden met het stylen.

haartype man man 00 haartype man man 03

Dun haar

Met fijn haar is het best lastig om er wat van te maken omdat het voelt alsof er niet veel is om mee te werken. Wanneer je een dun haartype hebt, kan je het beste kiezen voor wat langer haar omdat de hoofdhuid snel te zien is bij een korter model. Om je haar te laten groeien heb je simpelweg geduld nodig. Be patient! Er zijn tevens genoeg stijlvolle kapsels voor mannen met dun haar.

haartype man man 06 haartype man man 07

Afro haar

Afro-haar is een misleidende verzamelnaam voor een haartype dat – hoewel vergelijkbaar in manieren – enorm verschilt van persoon tot persoon. Dat gezegd hebbende, zijn er wel degelijk overeenkomsten. Het haar is gevormd door veel en verschillende soorten kleine krulletjes. Deze kleine krulletjes en het feit dat ze verschillende richtingen uitgroeien, geven dit haartype unieke eigenschappen en heel veel mogelijkheden wanneer je een kapsel wilt kiezen. Kies voor een gemillimeterd kapsel met strakke contouren of een kapsel waarbij de zijkanten strak opgeschoren zijn en de bovenkant wat langer is.

haartype man man 04 haartype man man 05

Golvend haar

Golvend haar is één van de lastigste haartypes. Het is niet duidelijk of het krullend of stijl is en daardoor lastig om in bedwang te houden. Ook wanneer het geknipt wordt, is het van belang dat je barber weet wat hij met je lokken moet doen. Het beste kapsel voor golvend haar is kort aan de zijkant en langer aan de bovenkant. Zo kan je een warrige en toch zeer strak kapsel rocken.

haartype man man 09 haartype man man 10

Heb je last van inhammen? Dit zijn de beste kapsels voor mannen met inhammen.