Aanslag voorkomen in de serie Kalifat 

We kunnen weer genieten van een nieuwe, spannende Netflix-serie. In Kalifat draait het allemaal om een toekomstige IS-aanslag. Pervin is een IS-bruid en verdenkt haar echtgenoot ervan dat hij betrokken is bij de aanslag. Zij benadert vervolgens Fatima, een moslima die werkzaam is bij de geheime dienst. Volgens Pervin wordt een man genaamd ‘de verteller’ naar Zweden gestuurd om daar een aanslag te plegen. Het is aan de twee vrouwen om samen te werken en hem te stoppen. Naast deze verhaallijn zien we ook de jonge Sulle. Het meisje raakt verblind door liefde en is al gauw geradicaliseerd. In Kalifat komen deze verhaallijnen samen.

Kalifat

Zweedse series op Netflix

Kalifat (IMDb score: 7.8) is een Zweedse serie en is daarmee in goed gezelschap. Scandinavische series zijn misschien wel de spannendste series die er maar zijn. De series spelen zich vaak af in een koude setting en worden getypeerd door een grimmige sfeer. Een goed voorbeeld hiervan is The Bridge. De Scandinavische detective-serie gaat over de samenwerking tussen een Zweeds en Deens team dat een lijk in het midden van een brug vindt. Ook The Rain is een Scandinavische serie die zeker de moeite waard is. Deze serie gaat over de uitbraak van een gevaarlijk virus en de gevolgen hiervan.

Verschillende invalshoeken

Met Fatima, Pervin en Sulle is er duidelijk gekozen voor verschillende invalshoeken. Bovendien staan nu duidelijk de vrouwen centraal in dit type serie. Zal het Fatima lukken om de aanslag te voorkomen, weet Pervin genoeg informatie te winnen, en wat is Sulle’s rol in het alles? Op Netflix is te zien wat de antwoorden op deze vragen zijn.