Een horloge is een verlengstuk van jouw persoonlijkheid en stijl. Zorg daarom dat je gaat voor een horloge dat bij je past. Zeker wanneer je veel geld investeert in een horloge. Houd rekening met de grootte van je pols. Deze is namelijk erg belangrijk bij het kiezen van een horloge. Heb je een dunne pols? Ga dan niet voor een te grote wijzerplaat en vice versa.

Dunne pols

Wanneer je dunne polsen hebt, kun je het beste kiezen voor een wat kleiner model. Ga voor een diameter van 34mm. Naast het feit dat een te grote klok geen gezicht is, is het dragen ervan totaal niet comfortabel. Zeg nou eerlijk, wanneer je investeert in zo’n mooi product, moet het wel comfortabel zijn.

Juiste Horloge pols MAN MAN 2

Slanke pols

Deze pols is iets forser dan de dunne pols, maar nog net iets kleiner dan gemiddeld. Ga voor een horloge met diameter van 38-40mm. Houd de dikte rond de 7-8 mm. Wanneer je voor een grotere gaat dan dit, trekt dit meteen de aandacht en niet op een goede manier. Kies bij de band voor lederen strap of een Milanese band. Deze zijn slanker en passen goed bij en slanke of dunne pols.

Gemiddelde pols

Ondanks dat een gemiddelde pols de meeste keus heeft en eventueel weg zou kunnen komen met een grote of kleine klok, zijn er toch richtlijnen bij het kiezen van het perfecte herenhorloge. Ga daarom voor een klok met afmeting van 40mm. Voor de band is de keuze aan jou, dit is het geluk van een gemiddelde pols. Echter, vergeet niet less is more!

Schermafbeelding 2017-03-31 om 12.09.42

Dikkere pols

Net als dat een dunne pols niet voor een groot model moet gaan, moet een dikkere pols niet voor een dun model gaan. Kies daarom voor een horloge met een diameter van 42mm. De strap mag eveneens war forser zijn. Houd het wel classy. De tijd van grote blingbling klokken is al tijden voorbij. Bovendien ziet een beetje kenner meteen wanneer je een horloge hebt waarin geïnvesteerd is. Een schreeuwerige klok is daarvoor echt niet nodig.

Sta je nog aan het begin van jouw horlogecollectie? Check dan deze tips voor het kopen van een vintage horloge.