Jonah Hill werd genomineerd voor een Oscar

Jonah Hill werd genomineerd voor een Oscar vanwege zijn glansrol als de gluiperige oplichter Donnie Azoff in The Wolf of Wall Street, maar toch kreeg hij daar ‘slechts’ 60.000 dollar voor. Dit komt allemaal omdat de acteur een groot fan is van Martin Scorsese. Terwijl veel acteurs miljoenensalarissen verlangen, was dat voor Hill daarom helemaal niet belangrijk. Zolang hij maar kon werken met een van zijn helden. Scorsese heeft talloze topfilms gemaakt zoals Goodfellas, The Departed en The Irishman.

 

‘Het gaat niet om geld voor mij’

Hill vertelde hierover in The Howard Stern Show in 2014, zo meldt E! News. De acteur gaf daar aan dat hij het minimale salaris kreeg aangeboden en dat hij direct ‘ja’ zei. Hij wilde zelfs dat ze hem direct het contract opstuurden zodat hij het kon ondertekenen. Zo was er geen enkele mogelijkheid dat ze zich zouden bedenken.

Hill: ‘Het was voor een shoot van bijna zeven maanden, maar ik zou mijn huis verkopen en hem al mijn geld geven om voor [Scorsese] te werken… Ik zou alles ter wereld hebben gedaan. Ik zou het zo weer doen.’ Hij voegde eraan toe: ‘Het gaat niet om geld voor mij. Zolang ik maar mijn huur kan betalen, en hopelijk op een dag een gezin kan stichten en kinderen krijgen en zo.’

In het ziekenhuis

Dit is overigens niet het enige bijzonder verhaal dat Jonah Hill had over deze film. Zo belandde hij in het ziekenhuis omdat hij veel te veel nep ‘poeder’ (een vitaminepoeder) heeft gesnoven vanwege de film. ‘We waren letterlijk zeven maanden lang elke dag nep-coke aan het doen. Ik heb in mijn hele leven nog nooit zoveel vitamine D gehad. Ik was in staat een auto boven mijn hoofd te tillen.’

Bekijk hieronder de trailer van The Wolf of Wall Street: