Ook Jeff Bezos heeft te maken met hoge belastingen

Jeff Bezos woont in Washington en heeft een behoorlijke hoeveelheid aandelen verzameld. Door de nieuwe vermogenswinstbelasting moet Bezos bij aandelen of obligaties van meer dan 250.000 dollar maar liefst 7% belasting betalen.

Een groot deel van zijn vermogen bestaat uit die aandelen, en het verkopen daarvan kan door de belastingen een behoorlijke klapper in zijn portefeuille zijn. Met het geld wat hij aan die aandelen overhoudt, doet hij brute uitgaven zoals het kopen van eilanden en huizen. Ook de superjacht van Jeff Bezos was een flinke investering. Hiervoor betaalde hij maar liefst €400 miljoen.

Een verhuizing naar Florida

De truc blijkt een simpele verhuizing te zijn. In Florida hoef je die belasting namelijk niet te betalen. Naast dat Jeff Bezos zegt dichter bij zijn ouders en zijn raketproject Blue Origin te willen wonen, is dit wel een hele mooie bijkomstigheid. Al met al zou Bezos hier zo’n 600 miljoen dollar mee kunnen besparen. Vorige week zou hij bijvoorbeeld met het verkopen van 2 miljard euro aan aandelen al zo’n 140 miljoen dollar hebben bespaard. Dat zou door de jaren heen dus nog eens flink kunnen oplopen.

Wil je weten hoeveel belasting jij bij je werk moet betalen? Check dan hoeveel belasting je moet betalen over je netto- en brutoloon.