Jas over een pak dragen

Een pak zorgt voor een chique, klassieke en verzorgde uitstraling. Het is daarom van belang om de overige kledingstukken en elementen van je look hier bij aan te laten sluiten. Denk bijvoorbeeld aan nette schoenen en een mooie riem in dezelfde kleur als je schoenen. Even belangrijk als je schoenen en riem is de jas die je over een pak draagt. Een versleten, oude of jas die te casual is, kan namelijk het hele plaatje verpesten. Bovendien zijn dit soort jassen doorgaans ook geen graag geziene gasten bij restaurants of werkgevers. Een geschikte jas over een pak dragen is dus van groot belang. Welke jassen zijn geschikt en hoe draag je deze het beste?

jas over een pak
Foto via: Instagram @blakescott

De overcoat

Deze jas is een tijdloos model om aan te schaffen. Hij staat niet alleen mooi boven een pak, maar voegt aan elke kledingcombinatie stijl toe. De overcoat is lang en creëert hierdoor een slank figuur. Ga voor een rustige kleur die vooral niet schreeuwend is. De aandacht gaat hierdoor uit naar je pak en het geheel blijft er zakelijk uit. Kleuren als donkerblauw, zwart en grijs, maar ook camel zijn allemaal jassen die je veelvuldig voorbij ziet komen. Ga jij voor deze jas, draag deze dan met een omgeslagen kraag. Combineer je overcoat met een sjaal in de koude maanden en draag hem open wanneer het weer dit toestaat.

 

De trenchcoat

Dit model is net als de overcoat lang. Het verschil zit hem in het materiaal: waar de overcoat vaak van wol is gemaakt, is de trenchcoat gemaakt van regen afstotend materiaal zoals leer of popeline. De jas vindt zijn oorsprong in het Britse leger en vond daarna zijn weg naar het moderne straatbeeld. De trenchcoat kenmerkt zich door vele knopen. Bij het dragen van de jas over een pak kun je er voor kiezen om al deze knopen dicht te dragen. De doorsnee kleuren waarin je een trenchcoat draagt zijn licht: kaki en lichtgrijs.