Geen oplader bij de iPhone 12

Je krijgt dus geen oplaadstekker en geen oortjes meer bij de nieuwe iPhone 12. Dat heeft Apple bekend gemaakt op het Apple Event. Waarom dat precies is, weten we niet precies. Wel gaan er veel speculaties over het web waarom de keuze is gemaakt. Zo stellen verschillende experts dat het zou komen doordat de productie van het toestel duurder is geworden, waardoor ze de accessoires weglaten om de prijs gelijk te houden. Ook denken veel mensen dat het komt vanwege de grote hoeveelheid grondstoffen die nodig is om oortjes en opladers te maken. De laatste groep tech-experts zegt dat het zou komen doordat Apple meer winst wil maken.

iPhone 12 oortjes

De oplader is de boosdoener

Alle drie de argumenten kunnen waar zijn. De productiekosten kunnen namelijk hoger uitgevallen zijn door alle veranderingen die ze aan de oplaadpoort hebben gedaan. Want het is bij de nieuwe modellen niet meer de vertrouwde lightning-poort, maar een USB-C. Dat vanwege de snelheid van USB-C én het voordeel dat jij je telefoon dan direct, zonder gek kabeltje, aan je MacBook kan aansluiten. Ook de grondstoffen kunnen kloppen, want zou de verkochte hoeveelheid iPhones gelijk blijven vergeleken vorige editie, dan zou er ruim 295 miljoen kilo aan plastic worden gebruikt voor de productie. En dat zou alleen de oplader zelf zijn zonder de apparatuur in de oplader.

Maar het kan ook een truc zijn van Apple. Ze hebben namelijk wél al aangekondigd dat ze een snel-lader op de markt gaan brengen voor de iPhone 12 modellen. Die is dan apart verkrijgbaar en Apple-geeks gaan er al een beetje vanuit dat de prijs van die stekker erg hoog zal liggen. Net zoals alle opladers van de Apple producten.

apple-iphone-12

De toekomst van Apple en iPhone 12

Hoe dan ook maken ze met deze stap een lastige beslissing. Niet alleen zullen veel mensen de iPhone 12 niet kopen uit principe dat er weinig accessoires bij zitten, wel maken ze een grote stap naar een wereld waar alles draadloos zou zijn. De AirPods zijn natuurlijk al zonder kabel, maar in 2021 wilt iPhone waarschijnlijk een toestel op de markt brengen die niet eens meer een oplaadpoort heeft, waardoor ook het opladen écht alleen nog maar draadloos kan.