Investeren kan je leren

Als je een nieuweling bent in de wereld van investeren en beleggen, kan het nog heel erg moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Investeer je in een oldtimer? Of ga je toch voor die ene digitale munt? Beide opties zijn prima, maar heb je er ook al over nagedacht om te investeren in een goede fles whisky? En nee, niet om op te drinken, maar om te bewaren en om hem over een aantal jaar voor heel veel geld te verkopen. Maar waar moet je beginnen? En welke fles is goed om in te investeren.

 

Deze flessen whisky zijn het investeren waard

1. MACALLAN DOUBLE CASK GOLD 70CL

Eén van de grootste namen binnen de wereld van whisky is Macallan. Dit bedrijf maakt al een lange tijd deze sterke drank en zijn er erg goed in geworden. Ze weten keer op keer een whisky op de markt te brengen die én heel lekker is én in verloop van tijd heel erg in waarde stijgt. De Macallan Double Cask Gold van 70cl is een erg goede keuze om in te investeren, aangezien het een specifieke soort is en hij daardoor meer waard kan worden dan een normale fles.

the-macallan

2. Ardbeg 10 Years 70CL

Ardberg is naast Macallan een van de koplopers in de whisky industrie. Overigens zijn Laphroaig en Glendronach ook goede merken voor je investering. Dit bedrijf maakt al sinds 1815 de lekkerste flessen whisky. Deze Ardbeg 10 Years 70CL is, zoals de naam het al zegt, 10 jaar oud. Dat betekent dat hij al een flinke poos geleden is geproduceerd. Wanneer je deze fles nu koopt en 10 jaar bewaard, is de kans groot dat hij nog veel meer waard zal zijn. Het goede nieuws is dat hij echt nog wel te scoren is.

whiskey investeren

3. Glenglassaugh 51 years

Bij whisky is het ook vaak: hoe minder er van zijn gemaakt, des te beter. Van deze fles whisky zijn er maar 795 gemaakt. En die zijn niet dit jaar pas geproduceerd, maar al 51 jaar geleden. Dat maakt deze fles al heel bijzonder en zal ervoor zorgen dat hij over 10 á 20 jaar nog veel meer waard is. Je moet voor deze fles wel wat geld over hebben: ze kosten maar liefst 7.000 euro per stuk.

investeren in whiskey