1. De logica van geluk

De extreem rijke en succesvolle Mo Gawdat, medeoprichter van Google, voelde zich diep ongelukkig en besloot het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur. Hij stelde zichzelf het doel op een geluksformule te vinden dat op ieders leven toegepast zou kunnen worden. Zo zegt hij dat als je gelukkig bent, je dat in je hart bent, en ongeluk begint in je hoofd. De zoektocht naar geluk krijgt een onverwachte wending als zijn 21-jarige zoon Ali plotseling overlijdt.

Tijdens het verwerken van dit grote verlies vindt Mo een nieuwe missie: hij zou zijn bevindingen delen met de hele wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen gelukkiger te worden. Zijn statement is duidelijk: ongeacht de hindernissen op ons pad, de lasten die we met ons meedragen en de beproevingen die we doorstaan, bezit ieder van ons het vermogen om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is. In dit optimistische en positieve boek lees je hoe hij tot zijn overtuiging is komt.

Bekijk hoe Mo Gawdat vertelt over zijn boek.

delogica

De logica van geluk

Mo Gawdat €20,- Shop nu

 

2. Verslaafd aan liefde

Het boek dat voor het eerst verscheen in 2009 laat zien dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelf-afwijzing. Die proberen wij te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesrelatie. Met humor en praktische voorbeelden laat Jan Geurtz zien dat dit averechts werkt. Het versterkt namelijk juist die fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid waardoor er een vorm van verslaving aan liefde, erkenning en aan de veiligheid van een relatie ontstaat.

Bekijk hoe Jan Geurtz vertelt over zijn boek.

verslaafd

Verslaafd aan liefde

Jan Geurtz €20,- Shop nu

 

3. De kracht van kwetsbaarheid

Brené Brown beschrijft in dit boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Heb de moed om niet perfect te willen zijn. We weten hoe moeilijk het is om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd? Op een heldere en open manier wordt er over kwetsbaarheid gesproken. We associëren kwetsbaarheid vaak met onzekerheid. Toch zegt Brené Brown dat juist kwetsbaarheid de basis is van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde.

Bekijk hoe Brené Brown verteld over haar boek.

dekracht-van

De kracht van kwetsbaarheid

Brené Brown €20,- Shop nu

 

 

4. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloed

Het boek van de schrijven, spreker en ontwikkelaar van beroemde cursussen Dale Carnegie verscheen voor het eerst in 1936. Een boek dat al miljoenen mensen geholpen heeft, zowel zakelijk als privé. Succes komt voornamelijk door het vermogen om ideeën te uiten, leiderschap te tonen en enthousiasme op te wekken bij anderen, aldus Dale Carnegie. Hij leert je drie technieken om met mensen om te gaan, zes manieren om jezelf geliefd te maken, twaalf stappen om mensen te overtuigen en negen manieren hoe je mensen kunt veranderen zonder ergernis op te wekken. Op praktische wijze en aan de hand van anekdotes leer je hoe je ervoor zorgt dat mensen zich gewaardeerd en belangrijk voelen.

hoeje

Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloed

Dale Carnegie €22,- Shop nu

 

5. De edele kunst van not giving a f*ck

Manson legt uit dat op het moment je stopt met een fuck te geven, het succes zal komen. Stoppen met altijd maar positief zijn en in plaats daarvan leren omgaan met onze tekortkomingen en tegenslagen in het leven. Want zodra we niet meer voor onze angsten, fouten en onzekerheden wegrennen maar pijnlijke waarheden onder ogen durven te komen, vinden we eindelijk de moed en het zelfvertrouwen waar we in deze tijden zo’n behoefte aan hebben. Op een humoristische manier geeft Mark Manson tools om te kiezen waar jij wel en geen fuck om geeft.

 

fuckooffff

De edele kunst van not giving a f*ck

Mark Manson €20,- Shop nu