Onder cultuur valt religie. Zo worden er ongeveer 4.000 verschillende geloofsovertuigingen uitgeoefend. Het exacte aantal religies hangt echter af van hoe je religie definieert. Een meer realistischer aantal, gekeken naar de meer bekendere religies, zal rond de twintig liggen. En voor sommige van deze religies zijn er tempels gebouwd waar zij (die het geloof uitdragen) bidden, offers brengen, rituelen uitvoeren en al het andere om hun geloof te belijden.

‘S werelds meest indrukwekkende tempels

Deze adembenemende architectonische monumenten zijn zeker de moeite waar om te bezoeken wanneer je in het desbetreffende land bent. Precies om die reden hebben we een selectie gemaakt van de meest indrukwekkende tempels in de wereld:

1. Prambanan tempel, Indonesië

De Prambanan is gebouwd in de 10e eeuw en bestaat niet uit één tempel, echter uit maar liefst 240. Dit maakt de Prambanan tot de grootste tempelcomplex van Java. Het is ooit gebouwd als eerbetoon aan de drie grote Goden van het Hindoeïsme.

tempel-indrukwekkend-wereld-reizen-MAN MAN

2. Gawdawpalin tempel, Myanmar

Dit is een boeddhistische tempel dat is gebouwd in de 12e eeuw. Het is een adembenemende ervaring om deze tempel de bezoeken. Jammer genoeg is het in 1975 voor een groot deel zwaar beschadigd wegens een zware aardbeving met een kracht van 6.5 op de schaal van Richter. In het nabijgelegen Bagan museum kun je een heleboel foto’s en schatten vinden die ooit te bewonderen waren in de tempel.

Gawdawpalin-Tempels-indrukwekkend-Myanmar-MAN MAN

3. Taktsang Palphug, Bhutan

De Taktsang Palphug kun je vinden in Bhutan, uitgesproken en ook wel geschreven als Bhoetan. Dit land is gelegen in Azië, dat in de Himalaya tussen China en India ligt ingeklemd. Het is een boeddhistische tempel waar het getal ‘3’ een belangrijke betekenis heeft. De tempel kun je dicht in de buurt van de grot van Guru Padmasambhava vinden. Hier zou hij voor drie jaar, drie maanden, drie weken, drie dagen en drie uur hebben gemediteerd.. Dat is best lang, vind je niet?

tempels-indrukwekkend-bhutan-MAN MAN

4. Medinet Haboe, Egypte

Ten tijden van Cleopatra was het zonder enige twijfel één van de meest imposante kunstwerken. Wat deze tempel zo bijzonder maakt zijn de muren die vol staan met het oud Egyptische schrift. Het is zo’n 3000 jaar oud en is na al die tijd nog steeds een van de meest indrukwekkende tempels op aarde.

Medinet-Habu-Egypt-tempel-MAN MAN

5. Tempel van de hemel, Beijing

De tempel van de hemel is een complex van religieuze gebouwen die uit de 15e eeuw dateren. Het wordt gezien als een taoïstische tempel, echter werd het als gebedshuis gebruikt door de keizers van de Ming en Qing dynastieën. Hier beden zij tot naar de hemel (vandaar de naam) in de hoop voor een betere oogst.

tempel-van-de-hemel-china-tempels-MAN MAN

6. Borobudur, Indonesië

Dit is het grootste Boeddhistische monument in de wereld. Jaarlijks trekt de Borodudur ongelofelijk veel toeristen aan en maakt dit een van de meest bezochte plekken in Indonesië. Gebouwd in de 8e eeuw en wordt vandaag de dag gezien als een van de zeven wereldwonderen.

Borobudur Temple. Yogyakarta, Java, Indonesia.

7. De Gouden tempel, India

De Gouden Tempel wordt ook wel een gurdwara genoemd. Letterlijk vertaald betekent dit een toevluchtsoord naar de wijze, een plek waar je kunt bidden tot Sikhs. De Gouden tempel hoort tot een van de meest heilige plekken van het sikhisme. Dagelijks komen meer dan 100.000 mensen hier hun gebed zeggen.

Golden-Tempels-india-MAN MAN

Dit zijn de meest indrukwekkende tempels in de wereld. Check ook de vier tofste reisbestemmingen van 2016 waar je naartoe moet gaan. Straks wil je écht op reis gaan.