Het imperium van Victoria en David Beckham

Na haar Spice Girl carrière heeft Victoria een behoorlijk mode-imperium op weten te bouwen. Daarbij komen ook nog de enorme bedragen die David binnenhaalde met zijn voetballoopbaan en deals met merken en bedrijven. De levensstijl van de Beckham’s liegt er dan ook niet om. Mooie huizen, dure auto’s, luxueuze reizen en niet te vergeten de meest bijzondere feesten. De twee, samen met hun vier kinderen, worden ook wel royalty’s genoemd buiten het echte Britse koninklijk huis. Met het gezamenlijke vermogen van ongeveer 400 miljoen zijn ze dan ook net iets minder rijk dan Queen Elizabeth. We kunnen stellen dat het imperium van Victoria en David Beckham dan ook enorm is.

Imperium Victoria en David Beckham MAN MAN
Instagram David Beckham

De inkomsten van de Beckham’s

Met zijn voetbalcarrière verdiende David een flink deel van zijn miljoenen. In 1991 tekende hij op 16-jarige leeftijd een jeugdcontract bij Manchester United. En nog geen twee jaar later werd hij een profvoetballer. In 2003 tekent Beckham het contract om voor vier jaar bij Real Madrid te spelen, de tranfsersom stond hier op bijna 30 miljoen. Om het niet te hebben over zijn deal van 250 miljoen toen hij in 2007 een vijfjarig contract tekenden met het Amerikaanse LA Galaxy, Hier verdiende hij zo’n 6,5 miljoen dollar als basissalaris. Het zakenblad Forbes schat dat hij in 6 jaar tijd in totaal 255 miljoen dollar verdiende aan bonussen, licentiedeals en sponsorcontracten. We kunnen zo nog wel even doorgaan over het de verdiensten van de heer Beckham, denk bijvoorbeeld aan zijn deals met Samsung, Adidas, Pepsi en H&M. Of de voetbalclub Inter Miami waar hij aandeelhouder in is.

Imperium Victoria en David Beckham MAN MAN
Instagram David Beckham

Daar komen ook nog de inkomsten van zijn lieftallige vrouw Victoria bij. We kennen haar natuurlijk van de meidengroep Spice Girls waar ze naar verluidt ruim 60 miljoen per jaar binnen haalde. En niet te vergeten de reünietour in 2007 waar ze 70 miljoen dollar mee verdiende. Victoria zat echter niet stil toen het voorbij was met de Spice Girls. Ze maakte grote stappen in de modebranche. Hier begon ze als model voor de meest luxe merken en werkte toe naar haar eigen modemerk Victoria by Victoria. In 2017 werd de waarde van haar mode-imperium op zo’n 133 miljoen dollar geschat.

Imperium Victoria en David Beckham MAN MAN
Instagram Victoria Beckham

De extravagante levensstijl van de familie Beckham

Met de hoeveelheid verdiensten van de Beckham’s hoort natuurlijk een bijpassende levensstijl. Ze schuiven het dan ook niet onder stoelen of banken met bijvoorbeeld de meerdere huizen die ze bezitten. Zoals het Beckingham Palace in Hertfordshire of het geweldige landhuis in Cotswolds, het paleis in het Londense Holland Park en de hoeveelheid auto’s. Ook de luxe vakanties van de familie mogen daarbij niet vergeten worden, De MET gala’s of het bijwonen van koninklijke bruiloften.

Imperium Victoria en David Beckham MAN MAN
Instagram Victoria Beckham

De Beckham’s steken echter niet al hun miljoenen in eigen zak, ze zijn namelijk gulle gevers aan goede doelen. David is al meer dan tien jaar goodwillambassadeur voor Unicef en Victoria voor Unaids. In 2014 reisde David naar de Filipijnen nadat het land is getroffen door de orkaan Haiyan. In 2017 wordt Victoria zelfs benoemd tot Officier in de Orde van het Britse Rijk door niemand minder dan Prins Willia.

Imperium Victoria en David Beckham MAN MAN
Instagram David Beckham

Het imperium van Victoria en David Beckham zal de komende tijd alsmaar blijven groeien. Zo komt David Beckham met het modemerk Kent & Curwen met The Garrison Tailors Collectie, geïnspireerd op de hit serie Peaky Blinders.