Reykjavik

Reykjavik heeft veel toffe winkels, cafés en barretjes. Heerlijk eten en drinken. Een trekpleister is de betonnen kerk midden in het centrum. Een gebouw dat verschillende meningen geniet. De een vindt het afschuwelijk, de ander fantastisch. See it yourself.

Reykjavik-kerk

In het weekend gaat de stad echt goed los. Iedere IJslander is aan de bar te vinden. Dit noemen de inwoners ‘runtur’, de algemene term voor massaal te veel drank drinken. Kies voor een lekker Ierse of Engelse pub, of voor de technokonijnen zijn er ook meer hippe tenten te vinden.

Heb je ’s nachts nog zin in een Turkse pizza? Dat wordt misschien een probleem. Wel hebben ze bátar; een broodje met dungesneden lamsvlees, met sla en saus. Soort döner. En daar worden we allemaal blij van om 03:00 ’s nachts.

Ja, en als je er dan toch bent, pak een walvis-excursie en bekijk een van meest intrigerende zoogdieren ter wereld. Kleed je wel warm aan, op een boot is helemaal koud.

Check hier ook waarom de Franse Alpen op de bucketlist moeten:

Hvoll

Pak een hostel in Hvoll en rijd naar een indrukwekkende kloof met een naam die je never kan uitspreken: Fjadrárgljúfur. Eveneens als in andere plekken in IJsland bestaat er een grote kans dat je weinig toeristen tegenkomt. En dat is heerlijk. Geniet van de rust en de ongeëvenaarde natuur. Rondom Hvoll zijn ook veel watervallen en rotsgebieden te zien.

Fjadrárgljúfur

Blue Lagoon

Je durft het water bijna niet te betreden met de angst dat al het pigment uit je huid zal trekken, zo chemisch blauw is het water. Het meer heeft de blauw-witte kleur te danken aan geothermisch afval. Laat je niet afschrikken. Die IJslanders hebben er een heerlijke spa omheen gebouwd. We raden je af om sieraden te dragen. Deze willen weleens verkleuren.

blue-lagoon-aerial-iceland_88284_990x742

De afsluiter

Geniet van de heerlijke fotoserie van Jesper Palerme en Matias Molina.

Ijsland-1 Ijsland-2 Ijsland-3 Ijsland-4 Ijsland-5 Ijsland-6 Ijsland-7 Ijsland-8 Ijsland-9 Ijsland-10 Ijsland-11 Ijsland-12 Ijsland-13 Ijsland-14 Ijsland-15 Ijsland-16 Ijsland-17 Ijsland-18 Ijsland-19 Ijsland-20 Ijsland-21 Ijsland-22 Ijsland-23 Ijsland-24