Het YouTube-kanaal ‘Dr. Eric Berg DC’ is zeer populair op YouTube met 9 miljoen abonnees. Dit kanaal is van een man die allerlei video’s deelt met wetenschappelijke informatie over gezonde voeding en andere zaken. In een van zijn populairste video’s legt hij uit waarom hij vier tot vijf eieren per dag eet.

 

Waarom eet hij zoveel eieren?

Eric Berg eet elke dag vier tot vijf eieren tijdens zijn eerste maaltijd tussen 13:00 en 14:00. Hij heeft hier drie belangrijke redenen voor:

1. Eieren hebben de hoogste anabole werking. Dit betekent dat het verandert in spiereiwit of ander nuttig eiwit en lichaamsweefsel.

2. Eieren bevatten zeer veel voedingsstoffen. Ze bevatten vrijwel alle vitamines en mineralen behalve vitamine C.

3. Eieren zitten boordevol gezonde vetten. Ze bevatten omega-3-vetzuren, waaronder DHA en EPA. Ook zitten er stoffen in die goed zijn voor je ogen

Verhoogt het niet je cholesterol?

Maar is dit wel goed voor je, verhoogt het niet je cholesterol? Nou, er is geen bewijs dat eieren ervoor zorgen dat je ‘slechte cholesterol’ (LDL) verhoogd wordt, maar het kan wel je ‘goede cholesterol’ (HDL) verhogen, hierdoor is het juist goed voor je hart. Hoe dit precies zit, legt hij uit in een andere video. De dokter raadt wel aan om biologische eieren te kopen, oftewel vrije-uitloopeieren met een Beter Leven-keurmerk van drie sterren.

Meer tips over voeding

Je voeding op orde krijgen is hard werk omdat er heel veel informatie is om rekening mee te houden. Wat dacht je bijvoorbeeld van fruitsoorten die eigenlijk niet zo gezond zijn? En weet jij al dat diepvriesgroenten gezonder zijn dan veel mensen denken? Tot slot zijn dit een aantal fijne ideeën voor een gezond ontbijt met een hoog aantal calorieën.