Wat is ICON (ICX)?

Het ICON project is in ’t leven geroepen om decentralisatie (iets waar Cryptocurrencies goed op gedijen) naar een hoger plan te tillen. Waar coins als Bitcoin optreden als bruikbare valuta (in essentie) en deze gedecentraliseerd opslaan, daar zorgt ICON ervoor dat die principe van decentralisatie veel verder gaat dan enkel betalingen.

Volgens de bedenkers van ICON is het belangrijk om in een wereld te leven waarin grenzen niet langer grenzen zijn. Het toegankelijk maken van en het uitwisselen van informatie moet eenvoudiger zijn. ICX helpt om deze visie te realiseren. Door een gedecentraliseerd netwerk te realiseren waarin iedere community een eigen plek heeft. Deze plek is gelijkwaardig – anders dan het traditionele netwerk zoals we dat nu kennen.

ICX zorgt ervoor dat economische landsgrenzen en politieke scheidingen niet langer van invloed zijn op het reilen en zeilen van een specifieke organisatie of community. Simpel gezegd: ICON maakt het mogelijk om organisaties en bedrijven met elkaar in verbinding te brengen, zonder tussenkomst van een derde en zonder belemmeringen door valuta-verschillen of politieke redenen. Zo ontstaat er een netwerk van gelijken die gedijen door elkaars aanvullingen en uitwisselingen.

icon (ICX) investeren coin investeren MAN MAN 2

Volgens de organisatie achter ICON is het de bedoeling dat dergelijke netwerken worden gerealiseerd binnen fundamentele branches. Denk in dit geval dan aan de bankenwereld, E-Commerce, Ziekenhuizen, Verzekeringen, Onderwijsinstellingen en Beveiligingssystemen. Deze branches zouden onderlinge informatiestromen kunnen realiseren, zonder dat daar bestaande grenzen nog enige rol in spelen. Dit zal uiteindelijk de toekomst zijn.

Waarom zijn we er zo lovend over?

Op dit moment gaat het over ’t algemeen niet zo lekker wat betreft Crypto. Niet geheel verwonderlijk, er doemen diverse geluiden op en ’t merendeel van de mensen heeft geen idee wat ‘ie moet doen (eigen schuld, dikke bult?). Mede daardoor gaan de koersen rare kanten op en wordt praktisch iedere positieve noot enorm hard uitgemolken. Wat kunnen we eraan doen? Niet veel, maar wel ‘iets’.

Wat ons betreft is ICON een serieuze speler voor de lange termijn. Niet omdat ICX een coin is die van de een op de andere dag zal vertienvoudigen (zeg nooit nooit, maar toch). Nee, juist omdat het netwerk principe en ’t wegnemen van restricties zo veelbelovend in elkaar steekt. Wanneer branche-gerelateerde bedrijven elkaar kunnen ondersteunen, zonder de limitaties die er nu zijn, ontstaat er een win-win situatie.

icon (ICX) investeren coin investeren MAN MAN 3

Zoals ICON zelf ook aangeeft: ‘de hedendaagse wereld vraagt om een verandering en juiste implementering van de Blockchain-technologie. Het is al bewezen dat met behulp van deze technologie dataverkeer en veiligheid naar een hoger level gaan. Daarnaast vergroot de opsplitsing van vertrouwelijke informatie (decentralisatie) het optimisme bij mensen. Waar men op dit moment behoefte aan heeft is een stabiel netwerk dat constant aanpasbaar is en waar steeds meer branches en technologieën in toegepast kunnen worden.’ ICON belooft met deze denkwijze een stabiel, allesomvattend netwerk op te zetten.

Zoals we al vaker hebben aangegeven is er behoefte aan stabiliteit en een gedegen fundament binnen de markt van Cryptocurrency. Wat ons betreft is ICON een perfect voorbeeld van de stabiliteit die men vraagt binnen de markt. De uitwerking van het gehele concept moet toegepast worden op de bestaande markt en deze twee moeten naadloos in elkaar overlopen. Alleen dan zal het op lange termijn een relevante rol kunnen spelen binnen onze economie en werkwijze.

Hoe je het beste instapt in ICON (ICX)

Mocht je het idee achter ICON waarderen en vertrouwen hebben in een fundamentele rol voor deze coin, dan adviseren we je om in te stappen op ieder gewenst moment. Let op, de hoeveelheid ICX die je koopt dient als lange termijn investering. Het is een coin die gestaag zal groeien in de komende tijd. De werking van het hele ICON-principe toont aan hoe veelbelovend de Blockchain-technologie is en hoe mensen ermee kunnen werken.

icon (ICX) investeren coin investeren MAN MAN

Hoe dieper deze technologie wordt geïmplementeerd binnen de bestaande branches en markten, hoe meer het een rol zal spelen in ’t dagelijks leven van iedereen. Juist dat is waar we op de lange termijn naartoe willen werken. De Blockchain-technologie heeft beslist potentie, nu is ’t de kunst om het kaf van ’t koren te scheiden. Alleen de waardevolle, markt-veranderende spelers horen uiteindelijk over te blijven. Aan hen de taak om een solide basis neer te zetten – ICON (ICX) is hier een van. Uiteraard gebruik je Binance om in te stappen in ICON (ICX) – en andere – coins.