De twee Eindhovense heren Danny van Zon en Rick Lampe begonnen in 2013 met sleutelen aan hun eigen bikes. Beide heren sleutelden vroeger al veel aan scooters en doordat zij beiden op hetzelfde moment bezig waren met het bouwen van hun eigen custom bikes en over vrijwel alles hetzelfde dachten, besloten zij hun krachten te bundelen.

 

1G5B7711 1G5B7710 1G5B7732

 

Nadat zij hun eigen bikes afgebouwd hadden begonnen zij met het aannemen van persoonlijke aanvragen. Inmiddels hebben zij een eigen garage, doen zij onderhoud en reparaties en bouwen zij bikes voor de verkoop.

De heren hebben beiden hun eigen kwaliteiten. Danny heeft jarenlang in de mode gewerkt en heeft een grote liefde voor alles wat te maken heeft met denim. Hij is degene die er voor zorgt dat de motor ook naadloos past bij de stijlvolle man. Rick is voornamelijk de technische man en hij is dus ook degene die zorgt dat de bikes alles doen wat een goede bike behoort te doen. Goodspeed Customs staat bekend om perfectionisme. Een goede bike wordt niet in één middag gebouwd en de heren zijn ook van mening dat de kwaliteit van de bike nog belangrijker is dan de uiterlijke verschijning van de bike. De boodschap bij het idee van het laten bouwen van een custom bike is dan ook zeker “Good things take time”.

 

1G5B9747 1G5B9748

 

De heren doen alles zelf in huis. Van draaiwerk tot aan plaatbewerking. Elk schroefje, elk moertje en elk ringetje is nieuw en wordt door de mannen bewerkt, waardoor elke bike uniek is. Wanneer je niet precies voor ogen hebt wat voor bike je zou willen maar wel speelt met het idee om er een aan te schaffen, kunnen de heren van Goodspeed Customs je tevens helpen met het maken van een persoonlijk ontwerp.

1G5B7716 1G5B7726

 

Beide heren hebben van hun passie hun beroep gemaakt en zijn altijd in voor een praatje in de shop, het delen van verhalen over bikes en het inspireren van andere heren voor het rijden van een mooie custom bike. Ben je dus benieuwd naar wat de heren voor je zouden kunnen betekenen, aarzel dan niet om een aantal uurtjes van je dag te spenderen met deze gezellige jonge gasten.

Goodspeed Customs is hier te volgen op Instagram voor de nodige inspiratie.