Het horloge van prins William

William, voorheen de prins van Cambridge en nu officieel prins van Wales, is in elk geval de perfecte royal geweest in de nasleep van de dood van de koningin. De 40-jarige zorgde voor een gevoel van kalmte en statigheid met zijn houding. Af en toe stak hij zijn hand uit om cadeaus in ontvangst te nemen of handen te schudden tijdens de Long Walk in Windsor Castle. Het is je toen waarschijnlijk niet opgevallen dat de prins toen een OMEGA Seamaster Diver 3000M-horloge droeg.

Het horloge van prins William
De OMEGA Seamaster Diver 3000M-horloge is een bijzonder cadeau

Het is een middelgroot model en niet iets wat de meeste mannen van statuur of verzamelaars zouden dragen. Waarom draagt de prins het dan al bijna 30 jaar? Het is eigenlijk een ontroerende reden, want het uurwerk was een geschenk van zijn overleden moeder, prinses Diana. Prins William kreeg het horloge van Diana toen hij nog een kind was en draagt het sindsdien om zijn moeder te gedenken. In die zin is het nogal symbolisch dat hij het ook draagt terwijl hij rouwt om zijn oma.

Prins William is nu de volgende in lijn met de troon nu zijn vader, Charles III, koning is. Naast de nieuwe titel prins van Wales kreeg hij ook de titel hertog van Cornwall. Deze promotie zorgde ook voor een financiƫle boost. Het vermogen van William en Kate stijgt namelijk met $1,3 miljard.