Wat verdienen de deelnemers van Temptation Island?

Het reality programma Temptation Island is razend populair in Nederland. Elk jaar seizoen is er weer genoeg animo van koppels en verleiders die graag mee willen doen aan het programma. Je verwacht misschien dat er ook een aanzienlijke compensatie tegenover de deelname staat, maar dat valt vies tegen. Met hun deelname aan Temptation Island verdienen de deelnemers namelijk bar weinig. Tenminste, als je puur kijkt naar het salaris van de show zelf.

De bankrekening van de kandidaten gaat er in eerste instantie niet op vooruit, want ze krijgen niet betaald voor hun deelname. Al is een gratis vakantie in een luxe villa natuurlijk ook niet verkeerd. Maar uiteindelijk houden ze nog best veel over aan de show. Veel kandidaten doen namelijk ook voor iets anders mee: bekendheid. En met bekendheid kan je tegenwoordig heel veel.

Betaling in bekendheid

Na deelname aan Temptation Island zijn er vaak manieren om bij te verdienen. Voor een bezoek aan een club of discotheek krijgen ze bijvoorbeeld al gauw 475 euro plus gratis drank. De helft van het geld gaat alleen wel naar Star Entertainment en Warner Bros. Doordat de kandidaten elke week op tv zijn, schiet ook het aantal volgers op Instagram vaak omhoog. Neem bijvoorbeeld Pommeline Tillière, die als verleidster en ook samen met haar vriend als koppel heeft meegedaan aan de show. Zij heeft ondertussen 400.000 volgers op Instagram en zal hier heus wel een lekker bedrag mee verdienen. Ook heeft die bekendheid ongetwijfeld gezorgd voor een boost van haar ‘normale werkleven’ als tattoo-artist.

Veel kandidaten veranderen na deelname ook nog wel eens iets aan hun uiterlijk. En dan soms vrij drastisch met plastische chirurgie. Daarbij wordt nog wel eens in natura betaald. En nee, dat is niet op de manier die je misschien denkt. Het gaat dan namelijk om bijvoorbeeld het meedoen aan reclames voor de procedure die ze ondergaan, zoals borstvergrotingen, liposuctie, bilimplantaten of – iets simpeler – aanbrengen van nepnagels.

Geld voor de verleiders bij vreemdgaan?

In 2019 wist Angela de Jong in De Ochtend Show To Go van het Algemeen Dagblad overigens te vertellen dat de verleiders en verleidsters wel geld krijgen voor Temptation Island. Ze zouden maar liefst 3.000 euro verdienen voor een zoen en 10.000 euro wanneer ze iemand in hun bed weten te krijgen. Angela zei dat te weten omdat een kennis van haar als verleider mee wilde doen, maar RTL en VIJF ontkenden haar uitspraken.