Internet bekendheid KSI

Olajide Olayinka Williams Olatunji, online ook wel bekend als JJ en onder het alias KSI, is een Engelse YouTuber en rapper. Hij is geboren op 19 juni 1993 in Watford, Verenigd Koninkrijk en begon met video’s plaatsen op YouTube terug in 2009. Ondertussen is KSI uitgegroeid tot een grote naam op YouTube en andere online platformen.

We kennen hem ook als een van de heren in de vriendengroep Sidemen. Deze groep maakt vlogs en challengesvideo’s op diverse kanalen. KSI heeft op zijn eigen kanaal dik 16 miljoen abonnees en op zijn muziekkanaal 24 miljoen abonnees. Een grote speler dus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KSI (@ksi)

Geld verdienen op het internet

Met zo’n groot aantal volgers, weet je al snel dat je een redelijk goed bedrag met geld binnenhaalt. Of tenminste, dat zou je denken. KSI heeft op het platform TikTok zo’n 10,5 miljoen volgers, maar hier verdient hij opvallend weinig aan. De YouTuber vertelde in een podcast samen met de Sidemen, dat hij nauwelijks geld ermee verdient en het meer voor plezier doet. Destijds vertelde hij dat hij 81 miljoen likes bij elkaar verzameld heeft over alle video’s op TikTok en hier maar 3000 pond mee heeft verdiend.

@ksiJust a reminder to myself that anything is possible when you get your mind right.♬ Not Over Yet (feat. Tom Grennan) – KSI


Gelukkig doet dit hem niet heel veel. KSI verdient namelijk handen vol met geld via zijn YouTube en daarnaast ook nog omdat hij zijn eigen bedrijf heeft samen met YouTuber Logan Paul genaamd Prime, dit zijn sportdranken met vitamines en antioxidanten. Blijft het daar bij? Zeker niet. KSI mag zichzelf ook een bokser noemen en heeft naast een dikke transformatie, ook al aardig wat geld bij elkaar gevochten in de ring. Zo won hij onlangs van FaZe Temperrr met een knock-out in ronde 1. JE moet dus niet sollen met deze man.