De gemiddelde kosten van een week wintersport

Om te kunnen skiën moet je – je raadt het al – een skipas hebben. Een skipas kost je ongeveer 50 tot 100 euro per dag. Dat is voor een hele week ongeveer 400 euro. Geen kleine uitgave dus. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het gebied waar je naartoe wil. Voor een skioutfit betaal je ongeveer 150 euro per week. Je kunt er voor kiezen om zelf je outfit te kopen, maar dan hangt de prijs helemaal af van jouw smaak en voorkeuren.

Het is natuurlijk wel belangrijk om lekker te kunnen uitrusten na een lange dag. Het verblijf kan je zal al snel tegen de 500 euro aanzitten voor een week. Als je met de auto naar je wintersportlocatie zou gaan, kost dat je gemiddeld 200 euro.

Je kiest er naar tuurlijk zelf voor om buiten de deur lekker te lunchen of te dineren, en die kosten kunnen natuurlijk ook verschillen. Je kunt er vanuit gaan dat je om en nabij de 70 euro per dag uitgeeft. Voor een week is dat zo’n 500 euro. En niet te vergeten: je zal hoogstwaarschijnlijk lekker met je maten los gaan in de après-ski. De kosten daarvan zijn geheel afhankelijk hoeveel jij naar achteren tikt. Maar dat zal hoogstwaarschijnlijk ook niet mals zijn.

Als we alle uitgaven optellen, komen we op een bedrag van 175o euro voor een week. Dit is natuurlijk een schatting, want je kunt het zo duur maken als je wilt. Maar er zijn natuurlijk manieren om geld te besparen.

kosten wintersport

Tips om geld te besparen voor je wintersport

Plan je wintersportvakantie slim in

De prijzen om op wintersportvakantie te gaan kunnen variëren. De prijzen schieten natuurlijk in de schoolvakanties omhoog, daar ontkomen veel gezinnen helaas niet aan. Als je niet vastzit aan de schoolvakanties, heb je geluk en kunnen voor een goedkoper prijs boeken. Daarnaast is het een stuk rustiger op die piste en zal je niet lang hoeven wachten bij de liften.

Kies je skigebied bewust

Het is net zo belangrijk om te beslissen waar je naartoe gaat als je geld wil besparen. De populaire skigebieden zijn vaak duurder, dan de minder bekende. Daarnaast is het handig om met zoveel mogelijk mensen in een accommodatie te zitten, op die manier kan je de kosten delen.

Wil je vooral hierop besparen? Bekijk dan de goedkoopste skigebieden van Europa.

Bespaar op je eten

Het is hartstikke leuk om heerlijke te kunnen lunchen en te dineren, maar die kosten kunnen flink oplopen natuurlijk. Om geld te besparen is het voor aan te raden om zelf te koken. Dit kan je prima in je eigen verblijf doen. Tijdens het skiën zal je vast trek krijgen. Bereid je voor door een lekkere lunch voor jezelf mee te nemen. In Frankrijk zijn er veel ski-in-ski-uit gebieden, dat zijn gebieden waar je accommodatie aan de piste ligt. Perfect om lekker thuis een hapje te gaan eten.

Tweedehands materiaal

Het is verstandig om tweedehands skimateriaal te kopen. Vooral wanneer je als beginner de piste gaat betreden is het helemaal niet nodig om de beste van de beste spullen aan te schaffen.

Regelmatig verkopen supermarkten skispullen voor een leuke aanbiedingen, vaak van prima kwaliteit. Het is vooral belangrijk dat je goede skischoenen en handschoenen aanschaft, want je wilt het absoluut niet koud krijgen wanneer je aan het skiën bent. Nog een tip: pas je skikleding wel in de winkel, dan weet je ook je maat wanneer je bestelt of tweedehands spullen aanschaft.

Wil jij graag in het voorjaar wintersporten? Bekijk dan de top skigebieden voor in de lente.