Wat kan je allemaal op Netflix zien?

Op Netflix staan ontzettend veel te gekke films en series. Tiger king is de nieuwste documentaireserie die je kan bingewatchen. Doordat de populaire streamingdienst zelf ook inziet dat er misschien wel te veel aanbod is, hebben ze nu zelf ook aangeraden wat je zou moeten kijken. Dit zijn de nieuwe films en series die deze week op Netflix zijn gearriveerd.

Kijkmateriaal Netflix

Dit is hoeveel kijkmateriaal er op Netflix staat

Waarschijnlijk heb je meer Netflix gekeken dan je lief is. Toch kom je waarschijnlijk totaal niet in de buurt bij het kijken van alles wat de streamingdienst aanbiedt. Er staat namelijk zo’n 36.000 uur aan kijkmateriaal op Netflix. Dit komt neer op een totaal van 2,2 miljoen minuten. Als je alles non-stop achter elkaar zou gaan kijken zou je ongeveer 4 jaar bezig zijn.

Hoeveel films en series staan er op Netflix in totaal?

Als je alle films en alle losse afleveringen van series bij elkaar optelt kom je uit op een totaal van zo’n 50.000. Er zijn 5.817 losse titels beschikbaar. Als je alles wil kijken wat er beschikbaar is, is dat dus vrijwel onmogelijk. Ook worden er natuurlijk nog steeds nieuwe films en series toegevoegd. Deze cijfers zijn niet gebaseerd op de Nederlandse Netflix maar op de Amerikaanse versie van de streamingdienst. Het is bekend dat we in Nederland minder titels tot onze beschikking hebben. Het aanbod verschilt namelijk per land.

Televisie

Vergelijking met de concurrentie

Hoe zit het dan met de concurrentie? Komen die qua aanbod in de buurt van het aanbod? HBO Max is nog niet beschikbaar in Nederland, maar beschikt over zo’n 10.000 uur aan kijkmateriaal. Disney+ heeft 922 films en series op zijn site staan terwijl dit er bij Hulu 4.000 zijn.