Je wenkbrauw trimmen in stappen

Trimmen kan heel makkelijk zijn, maar je moet wel weten hoe je je wenkbrauwen moet trimmen en welke stappen erbij horen. Dit vind je hieronder:

1. Kam je wenkbrauwen in de groeirichting

Door je wenkbrauwen in de juist groeirichting te kammen, zorg je ervoor dat je er niet te veel afhaalt met de trimmer. De stap lijkt overbodig, maar het is heel belangrijk.

2. Bereid de trimmer voor

Voor het bijwerken van je wenkbrauwen dien je een trimmer gebruiken. Dit houdt echter niet in dat je zomaar die trimmer even over je wenkbrauwen kan halen. Zorg er eerst voor dat de trimmer is uitgeschakeld. Op de trimmer zet je een wenkbrauwkam, die ervoor zorgt dat je je wenkbrauwen niet te kort trimt. Zorg dat je de wenkbrauwkam gebruikt voor 5 millimeter, mocht je het dan nog te lang vinden, kan je er altijd 3 of 5 millimeter van maken.

wenkbrauwtrimmer kopen man man

Neus-, oor- en wenkbrauwtrimmer

Philips €13,49 Shop nu

Check hier een goede oor-, wenkbrauw- & neustrimmer (te bestellen op Bol.com)

3. Zet de trimmer aan

Nu zet je de trimmer aan en controleer je nog een keer of de juist wenkbrauwkam juist op de trimmer zit. Je wil niet dat deze los schiet en ineens een hele hap uit je wenkbrauw haalt.

4. Gebruik van de trimmer

Bij de eerste stap heb je de wenkbrauwen in de groeirichting gekamd, maar nu doe je precies het tegenovergestelde. Nu zorg je ervoor dat je de kam van het buitenste punt van de wenkbrauw tegen de groeirichting van het haar beweegt naar de neus toe. Alleen op die manier zorg je dat je lengte van de wenkbrauwen afhaalt.

5. Trimmer schoonmaken

Als je klaar bent met het trimmen en de wenkbrauwen op de gewenste lengte zijn, haal je de wenkbrauwkam van de trimmer af en maak je deze schoon. Dit zorgt ervoor dat de trimmer niet kapot gaat en het is natuurlijk hygiƫnisch.

wenkbrauwtrimmer mannen

6. Geef je wenkbrauwen vorm door te epileren

Mocht ook de vorm van je wenkbrauwen niet in orde zijn, dan kan je ook nog altijd de wenkbrauwen epileren. Je hebt dus in eerste instantie met het trimmen de haren korter gemaakt. Met epileren verwijder je de overbodige haren. Doe dit alleen tussen je wenkbrauwen in en haren die buiten de wenkbrauw groeien. Pas op dat je niet overdrijft met het epileren, anders wordt de vorm te vrouwelijk.

Check hier een goede oor-, wenkbrauw- & neustrimmer (te bestellen op Bol.com)

Heb jij een moustache en wil je die helemaal goed vormgeven? Check dan hoe je je snor moet trimmen.