Zet jij je vergiet in de gootsteen? Stop hiermee

Of je nu eten kookt of schoonmaakt, je maakt regelmatig gebruik van een vergiet. Maar eigenlijk gebruiken we het keukengerei ons hele leven al verkeerd. Iedereen weet hoe je bijvoorbeeld je fruit moet schoon maken in een vergiet, maar tijdens het afgieten gaat het mis. Zo ben je gewend om tijdens het afgieten het keukengerei in de gootsteen te zetten en je volle pan hierin leeg te gooien. Zodra het meeste water er af is gooi je het eten vaak weer terug in de pan. Klinkt als veel stappen, toch? Daarnaast moet het al de vaatwasser in terwijl je het nog niet eens een halve minuut hebt gebruikt. Gelukkig is er een makkelijkere manier.

 

Hoe gebruik je een vergiet?

Als je de pasta op de juiste manier wil afgieten moet je de bolle kant van het keukengerei in de pan zetten. Daarna kan je hem makkelijk leeg gieten zonder dat je iets verliest. Ook hoef je het eten ook niet terug te gooien in de pan en lekt het water niet door de hele keuken. We snappen het best dat je ons niet helemaal gelooft. Kijk daarom eerst de video hieronder voordat je het zelf uitprobeert.

 

Ben jij een fan van dit soort lifehacks? Check dan hoe je in no-time je autoruit ijsvrij kan krijgen.