Kleren wassen

Ga je dit weekend weer een wasje doen, omdat de wasmand uitpuilt. Omdat niet iedere kleding dezelfde eigenschappen bezit, hoeft ook niet elk kledingstuk na één keer dragen gewassen te worden. Zo heeft merino wol de eigenschap dat het zelfreinigend is, even uithangen en de nare geurtjes trekken eruit. Ook je spijkerbroeken hoeven niet gewassen te worden, pas wanneer er een vlek op zit is het handig om te doen. Kleren wassen is zo makkelijk nog niet, daarom hebben wij de tips voor jullie!

Sportkleding

Katoenen T-shirts, shorts, sokken, en andere items die gedrenkt worden in het zweet, moet na iedere training worden gewassen. Als het speciale sportkleding is met waterbestendige nylon kan je dit maximaal drie dagen aan. Vergeet niet om je sportas één keer per maand mee te wassen.

MAN EXERCISING IN PARK PERFORMING A PLANK

Kantoorkleding

Een pak kan je ongeveer vijf keer aan voordat hij naar de stomerij gaat. Zorg dat je onder je shirts een ondershirt draagt, want dan kan dit shirt in plaats van één dag, drie dagen mee. Hiermee blijft het shirt een langere tijd in topconditie. Wij raden het aan om het shirt ook naar de stomerij te brengen, want een shirt goed strijken is voor vele mannen een helse klus.

kleren wassen

Dagelijkse kleding

Een trui kan ongeveer vijf dagen mee voordat je deze wast (kijk goed naar het was label). Een t-shirt is goed voor 1 á 2 dagen, dit hangt af van hoeveel je zweet. Als slot de jeans, die was je bijna niet, maximaal één keer per seizoen als je deze regelmatig draagt.

klerenwassen casual kleding man man

Winterkleding

Een winterjas kan het beste per seizoen één keer naar de stomerij worden gebracht voor een grondige beurt. Als je dit gestructureerd doet, dan gaat deze winterjas nog vele jaren mee. Vele mensen vergeten hun andere winterspullen, want je handschoenen, sjaals en mutsen verdienen minstens één keer per maand een wasbeurt. Tot slot verdienen je pullovers van cashmere of wol ook aan het eind van het seizoen een stomerij of jij wast ze even met de hand.

kleren wassen

Private Stuff

We hoeven dit eigenlijk niet te zeggen, maar ondergoed, sokken en hemden moeten na één keer dragen een wasje krijgen. Voor wie een Pyjama draagt kan deze het beste om de vierdagen meewassen met de badjas en handdoeken. Het bed, die verschoon je minstens één per week.

kleren wassen kleding man man

Hopelijk kan jij met deze tips over kleren wassen aan de gang. Belangrijk is het dan ook om tijdens elke was even te zien wat de geadviseerde temperatuur is om te wassen. Mocht jij daarnaast afvragen hoe jij je schoenen kan wassen, deze tips voor de wasmachine gaan jouw redder in nood zijn.