Hoe moet je de tijd en datum van je horloge verzetten?

Vanwege de winter- en zomertijd moet je de tijd van jouw horloge halfjaarlijks verzetten en ook de datum is een aandachtspunt. Hierbij moet je opletten omdat elke maand een verschillend aantal dagen heeft, met februari als vreemdste maand. Wist je bovendien dat je er een tijdstip is waarop je nooit je horloge moet verzetten?

Het verzetten van de datum en de tijd van je horloge is heel simpel en gaat in vier stappen. Hieronder zie je welke dat zijn.

Stap 1

Trek de kroon van je horloge uit tot de tweede klik, hierna stopt de tijd. Heeft je horloge een schroefkroon? Dan moet je deze eerst losdraaien. Doe dit door tegen de richting in te draaien om zodoende de kroon te ontgrendelen. Daarna kun je jouw horloge uittrekken tot de tweede klik. Bij een chronograaf-horloge werkt dit hetzelfde, maar dan met een stopwatch als bonusfunctie.

hoe tijd datum horloge verzetten

Horloge

Leren band €265 Shop nu

Stap 2

Draai de wijzers met de klok mee voorbij de twaalf uur naar de correcte tijd. Er is namelijk een reden waarom je nooit de tijd van je horloge tegen de klok in moet draaien.

Stap 3

Heeft je horloge ook een datumaanduiding? Duw het dan een stapje terug (trek de kroon uit naar de eerste klik) en verzet het naar de juiste datum. Als jouw horloge ook de dag van de week aangeeft dan kan je dit instellen door de kroon tegen de klok in te draaien. Pas hierbij wel op want meestal verspringt de datum van je horloge niet direct op 00:00. Het is daarom beter om tussen 22:00 en 02:00 niet je horloge te verzetten.

waarom tijd niet terug verzetten horloge

Leren band

Horloge €265 Shop nu

Stap 4

Druk de kroon nu weer terug en je horloge staat perfect ingesteld