Hoe kan je de slaapkamer romantischer maken?

Menig man zit hier niet op te wachten, want het is nou eenmaal gedoe. Een slaapkamer is toch gewoon een kamer met een bed en kast? Een plek waar je slaapt? Niets meer of minder. Toch vergeet je hier een heel belangrijk detail. Dat bed gebruik je soms ook voor andere dingen wanneer je weer eens een leuke date mee naar huis neemt of met je vriendin thuis bent. Het helpt dan een handje als je slaapkamer er een beetje uitnodigend uitziet. Met de volgende tips kun jij je slaapkamer romantischer maken.

1. Zorg voor goed licht

Licht in een huis is over het algemeen een belangrijk onderdeel. Je wil bijvoorbeeld geen mega felle lampen en te weinig licht is ook absoluut niet fijn. Ga voor fijne sfeerverlichting. Niet te fel, maar ook niet te donker. Met het juiste licht kun je al zonder moeite je slaapkamer romantischer maken.

2. Zorg voor een prettige geur

Geur is ook onwijs belangrijk. Wanneer je een muffe slaapkamer instapt en het ruikt niet fris, is dit alles behalve aantrekkelijk. Regelmatig luchten kan hierbij helpen dus leer jezelf aan vaker het raam open te zetten. Daarnaast is het belangrijk om je beddengoed regelmatig te wassen, zodat daar geen nare geurtjes vanaf komen. Schaf tot slot geurstokjes aan om een lekkere geur toe te voegen aan je slaapkamer.

3. Investeer in kleur

Een kleine investering, maar wel eentje die het waard is. Geef de muren een kleurtje en schaf hierbij nieuwe gordijnen en beddengoed aan in een bijpassende kleur. Dit doet meteen iets met de vibe in je slaapkamer. Vraag je je af welke kleuren? Ga bijvoorbeeld voor bruin rode kleuren, want deze geven een warme sfeer.

hoe slaapkamer romantisch maken

4. Niet te veel kussens

Je zou denken dat een paar decoratieve kussens leuk zijn voor de sfeer. Zeker, ziet er goed uit. Maar hoe irritant dat je ze eerst allemaal van het bed af moet slingeren terwijl jullie zo snel mogelijk het bed in willen. Doe ze dus gewoon allemaal weg en zorg voor fijne zachte hoofdkussens. Dat is meer dan genoeg!

5. Een prettig dekbed is een must

Dan bedoelen we natuurlijk een comfortabel dekbed in alle seizoenen. Zorg ervoor dat je op iedere temperatuur voorbereid bent. Bij koud weer wil je natuurlijk niet liggen rillen en bij warm weer wil je niet liggen zweten.

6. Ruim regelmatig op

Dat betekent dat je voortaan afscheid moet nemen van die ene stoel die altijd bedolven onder was ligt. Zorg er gewoon voor dat je het opgeruimd houdt. Dit zorgt voor een rustige uitstraling.

7. Zorg voor rustige maar aantrekkelijke aankleding

Hang bijvoorbeeld een mooi schilderij aan de muur én zorg voor andere decoratie op plankjes of de kast. Zo ziet het er gezellig uit.

hoe slaapkamer romantischer maken

8. Privacy is belangrijk

Je wil natuurlijk niet dat de buren naar binnen gluren als jullie het net gezellig hebben. Zorg voor goede verduisterende gordijnen die goed sluiten. Dat is dan meteen een win-win, want voor het slapen is dit ook ideaal.

9. De juiste temperatuur

Niet te koud, maar ook zeker niet te warm. Ga op zoek naar wat een ideale temperatuur is voor in jouw slaapkamer zodat je er als een roosje kunt slapen.

10. Geen huisdieren

Hoe gezellig het ook is: doe het niet! Laat huisdieren niet in je slaapkamer en al helemaal niet bij je in bed. Het is namelijk niet heel hygiënisch!

Bekijk voor meer inspiratie eens deze vier unieke slaapkamers met geweldige details.