Nikkie Plessen heeft niet alleen een zeer aangenaam voorkomen, ze is ook een zakenvrouw in hart en nieren. Ze kreeg voor het eerst de schijnwerpers op haar gericht tijdens haar rol in Onderweg naar morgen en Goede tijden.

Hierna hield ze het voor even gezien op de buis, maar daar kwam natuurlijk wel iets anders voor in de plaats. Ze kwam op de radio bij TMF en presenteerde daarna hier en daar een aantal programma’s. Waaronder Holland’s Best Fashion Designers. Hierna gooide ze het over een andere boeg en introduceerde ze in 2011 haar modemerk NIKKIE.

Het vermogen van Nikkie Plessen

NIKKIE bleek een uiterst lucratieve business voor de momenteel 35-jarige Nederlandse vrouw. Anno 2020 gaat haar kleding internationaal over de toonbanken, heeft ze diverse brandstores en draait het bedrijf recordwinsten. Afgelopen jaar werd haar vermogen door de Quote geschat op €24 miljoen. De moeite waard om een artikel aan te wijden dachten we zo.

Subsidie in overvloed

Tijdens de huidige pandemie kwam Nikkie Plessen in het nieuws nadat uit cijfers bleek dat ze een aanzienlijk bedrag aan overheidssubsidie had toegekend, €927.240 om precies te zijn. Met vier van haar bv’s een beroep gedaan op de NOW-regeling. Deze regeling werd in het leven geroepen om ondernemers te ondersteunen die het zwaar te verduren krijgen. De onderneemster – en haar man – reageerden op de berichtgeving in de media door het bedrag grotendeels terug te storten en te benadrukken dat het paar “voor miljoenen aan belastingen en premies afdraagt.”

 

Voor NP Fashion Retail B.V. gaat het om een bedrag van €601.401, voor NP Fashion B.V. om €280.635, voor Fifth House Fashion B.V. om €33.621 en tot slot voor Sustain Clothing B.V. om €11.583. Naast het runnen van al deze bovengenoemde B.V.’s doet ze ook mee aan het programma Dragons’ Den. Met NP Fashion BV deed ze een investering van €400.000 in de Bredase fintech scale-up Loyyo van Wouter Meeuwisse.

Benieuwd naar andere investeerders uit Dragons’ Den? Check dan hoe rijk Won Yip is.